Gaziantep'in İslahiye ilçesi Fevzipaşa beldesi tren garında 25 Kasım iş bırakma eylemi nedeniyle iş bırakılınca, yolcular karayolu ile taşındı.
Devami...
Yazdırılabilir Görünüm
Gaziantep'in İslahiye ilçesi Fevzipaşa beldesi tren garında 25 Kasım iş bırakma eylemi nedeniyle iş bırakılınca, yolcular karayolu ile taşındı.
Devami...
Bugün memurların haklı grevine destek verdim, Sirkeci tren garındaki emekçilerle birlikte açlık sınırındaki ücretleri protesto ettik.
bugün memurlar,yarın işçiler ve sonrasında da halk.
görüldüğü üzere,bizleri istedikleri kıvama getiriyorlar.daha sonrasını da hiç kimse düşünmüyor.
zaten düşünen toplum da istemiyorlar,işimizi Allah'a bırakıyorlar.
sonumuz hayrola.
Eğer çalışma şartlarını beğenmiyorsan
maaşını yeterli görmüyorsan
İstifa eder çeker gidersin.
Böyle grev mrev ayakları ile milleti perişan etmeye kimsenin hakkı yok.
Hele şu işe bak sağlık personeli de isyanlarda! Tey tey teyyyy
Memur halka hizmet için memur oluyor. İşin olmadığı, halkın olmadığı bir yerde memurun ne işi var? Sen kalk grev yapacağım diye iş bırak.
Milyonlar gençler işsiz gezerken şikayet etmek "ben tok olayım başkası acından ölsün bana neciliktir."
Müslüm sen ne kadar aylık alıyorsun, aldığın para sana Nizip'te yetebilir ancak sen gel şehirde yaşayanlara bir sor bakalım nasıl yaşıyorlar, Merter pazarına geçen gün pazar kalktıktan sonra gittim, gözlerime inanamadım, yerlerden sebze ve meyve toplayan yüzünü saklamış bir sürü insan gördüm, biraz Nizip'ten dışarı çıkın, etrafınızda neler oluyor bakın.
İstanbulda 4 kişilik bir aile nin yaşayabilmesi için 3250 TL para lazım nerden bulacaklşar bu paraları, eğer köylerden gelen erzak olmasa her kes aç, otogarlara gidip bakabilirsiniz, otobüsler erzaktan başka birşey taşımıyor.
Müslüm abi elbet sendikaların haklı yönü olabilir.
Büyükşehirlerde sabit ücret alanların halini tahmin edebiliyorum hele de ev kira ise.
Gitsin sendikalar bu yöne talepte bulunsun. Büyükşehirlerde farklı bir standart olması lazım. Ücret ayarlaması farklı olmalı ben bunu hep savunuyorum.
Fakat hak ararken başkalarının hakkına tecavüz etmek haksızlık değil mi?
Bir memur işe başlarken nerde çalışacağını ne maaş alacağını bilerek gitmiyor mu?
Bir de tut bayram arefesinde grev yap! Millet aç susuz tren garlarında beklesin.
Hastalar hastane kapısından dönsün.
Yazık olan millete oluyor.
Bu şekil hak aranmaz destekten ziyade tepki topluyorlar.
Sen git gece yarısı tren garında bekle.
Belki hasta
belki yaşlı
belki aile hasreti çeken bir çalışan
yada öğrenci.
Yazık değil mi?
Bu soğukta
habersizce
zoraki
benim haklarım var tavrıyla (iyiki ülkeye dikdatör değilsin)
Arefe haftasında
Allah'dan revamı ?
Bu nasıl hak aramaktır, bu nasıl ekmek yediğin halka ihanettir !
Memur başka türlü hakkını nasıl arayacak? Sendikalar zam tekliflerini sunuyor.Hükümet kabul etmiyor.Memurda ancak bu şekilde hakkını arayabilir.
Devletin 1 gün iş bırakan memurları cezalandırmasını diliyorum.
Hastanede ve Cami görevlilerin eylem yapmaya hakkı yoktur. Coşkun ve Admin abiye sonuna kadar katılıyorum. Bu sorumsuzluk tur. 1-2 saat yapsalar makul karşılardım eylemlerini ama 1 gün hiç birşey yapmadan akşama kadar devlet dairelerinde çay içtiler sohbet ettiler. Siyasi sloganların atılması ile memurların hayat şartlarını düzelmesinin istemelerinin ne ilgisi var ? Siyasetmi yapacaklar yoksa memurluk mu ?
Devletimizin verdiklerini beğenmeyenler ÇEKİP GİTSİN devletin kurumlarından...
Ben sadece bayram arefesinde yapmalarına katılamıyorum, binlerce insan mağdur oldu, ama başka türlüde ses duyuramayacaklar, bu daha başlangıç önümüzde çok daha fazla grevler var, yola çıkmadan bugün grev varmı diye sorun mutlaka.