Bağlarbaşı İlköğretim ‘’Haydi Kızlar Liseye’’ Kampanyasında Başarı Sağladı
Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan öncülüğünde başlatılan ‘’Kız Çocuklarının Okullaşmasının Artırılması Kampanyası’’çerçevesinde onlarca kız öğrencinin ortaöğretime devam etmesi için başlatılan “Haydi Kızlar Liseye” adlı kampanya % 80 oranında başarı elde etti. Bu konuda bir açıklama yapan Bağlarbaşı İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Demir, yapılan çalışmaların tamamlandığını bunun sonucunda 8 köye gidilerek bir çok ailenin ziyaret edildiğini belirtti. Ailelerle yapılan ikna görüşmelerinin olumlu sonuç verdiğini belirten Okul Müdürü Mustafa Demir, şu ana kadar 35 aileden 28 ailenin çocuklarını ortaöğretime kayıt yaptırdıklarını ifade etti. Bu kayıtlardaki başarı oranın yüksek olmasında Birecik Kaymakamı Ozan BALCI’nın ortaöğretime devam edecek kız öğrencilere ulaşım, giyim, kırtasiye ve yemek verme projesinin çok büyük etkisi olduğunu kaydeden Okul Müdürü Mustafa Demir, tüm çalışmalarımıza rağmen, ikna edemediğimiz 7 ailemizin de mezun olan kızlarının açık ortaöğretimlere devam etmesi için Birecik Halk Eğitim Merkez Müdürlüğüne yönlendirdik dedi. Bu çalışmada emeği geçen Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan başta olmak üzere Birecik İlçe Kaymakamı Ozan Balcı’ya bu öğrencilerin öğrenimlerine devam etmelerinde gerek ulaşım, gerek yemek, kırtasiye ve giyim yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum diye konuştu.
Devamı İçin Tıklayınız...