Askerlik Tecil Ettirme Sanatı...
Geçenlerde rastladığım bir Blog'dan alıntıdır.
Çok eğlenceli bir yazı olmuş..ve tabi bir Türkiye klasiği..çok güldüm be yav!..
Askerlik Tecil Ettirme Sanatı
2 gündür işi gücü bırakıp kendimi konsantrasyon testinde gibi hissetmeme sebebiyet veren son derece sabır isteyen bir sanat dalıdır askerliği tecil ettirmek.Orta okulda kaldığım için lisede yaşıtlarımdan büyük olmam ve lise biter bitmez sağlık muayenesi için memlekete kağıt gelmesi ile başlayan serüven 2006'dan beri devam ediyor.İlk tecil işlemimi çok fazla hatırlamıyorum demek ki o kadar eziyet etmemişler.Bi günde halletmiştim.
Yüksekokul'dan açıköğretim fakultesine kayıt yaptıracağım ve 1987 doğumlu olduğum için askerliği tekrardan tecil ettirmem gerekiyordu.Sabah 9 gibi kahvaltımı yaptım internete şöyle bir baktım ne lazım diye;- Diploma Aslı ve 2 Fotokopisi
- Vesikalık Resim 2 Adet
- Nüfüs Cüzdanı ve Fotokopisi
Sonra gevşek gevşek K.Çekmece Askerlik Şubesine gittim kapılar açıktı giren çıkan belirsiz saat 10 civarı telaşlı gençler etrafta dolanıyor.Danışmaya gidip askerlik tecil işlemi ile ilgili sorular sorduğum er kardeş sen şimdi git yarın 7 de gel kapıdan sıra al dedi.Şok oldum
Çaresiz sabah 6 da kalktım hava buz gibi hiçbişi yemeden doru şubeye gittim.. bi de ne görüm 100 küsür kişi gelmiş kapıya yapışmış bile! Hayda şimdi napcaz diye beklerken bi 30 dakika geçti kapıya çavuş geldi çayını sigarasını içti.İlk önce dün işlemleri yetişmeyenler kimliklerini versin dedi.Önlerde olsaydım bende atlıcaktım dünden kaldım diye ama vicdanım elvermedi.20 kişi öyle kaynadı sonra muayne olcakların kimlikler toplandı en sonda benim gibi tecil işlemleri olanların kimlikler alındı.En son ben verdim.En üstte oldumdan ilk numarayı hemen aldım. 800 den başlayan numaralarda 890 küsürdüm.Gene yarına kaldı diye dertlendim.
Komutan memurların gelmesi kahvaltı çay işlemleri felan bizi 9.30 a kadar kapıda dona dona tuttular.
İçeri bi girdik tek sıra yaptılar hepimizi sonra "elinde ki numarası çift olanlar bi adım öne gelsin"diye bağırdı çavuş şansıma ne diyeyim.. ben tek numara almışım.Gene arkada kaldık.Neyse tekler benimle gelsin dedi Yabancılar için Avcılar Şubesine gittik kapıda eleman elimizde ki numaraları aldı bize yeni numara verdi. O sıranın en sonlarındaydım.Hemen 2 küçük 2 büyük anket dilekçe neyse işte ondan verdiler.Kalem sırası bekledik bi saat hemen bi flashforvard yaptım beynime, bende diyorum kapıda adam neden kalem satıyor sabahın köründe
Yahu içeri giren çıkmıyor giden gelmiyor içerde ne oluyor bilen yok ve meraklı gözlerle herkez birbirine bakıyor felan.Benim daha önce girmiş olduğum halimden belli hemen kalorifer dibi bi mekan buldum kıvrıldım uyudum felan bi ara yanımda ki abi sen ne için geldin dedi.2.kez tecil için dediğimde hemen muhabbetler döndü dolaştı aklımda kalanları söyledim felan sonra öğlen molası geldi 1.5 saat sonra gelin dediler.Hadi sıkıosa sabretme hayır askeriyede öyle bi yere yapılmışki ulaşım yok otostop çekmek veya tabanvaya kuvvet diyerek bacak kası yapmak gerekiyor.
Ben cesaretimi topladım ve nerdeyse 2 saat beklememek için eve gittim rahat birşeyler giydim
sabah soğuk olur diye kat kat giyinmiştim genede üşüdüm göl kenarı olduğundan pek soğuktu ama öğlen güneş açtı iyimi.Saat 1.45 gibi felan kapılar açıldı 2.45 de numaram geldi sabahın 6 sından beri bu anı bekliyordum.
Hemen içeri koştum memur çok hızlı çalışıyordu şaşırdım içeride 6 masa vardı hepsi arı gibi çalışıyordu.Bize dışarda hava basan askerler içerde çay su fotokopi servisleri ile meşkuldu.Kapıda veriler anketde ki soruları bir kez daha sordu memur ve komando olmak istermisin? dediğinde neden evet dedim bilmiyorum boş bulundum sanırım otomatiğe bağlamıştık =) Bi ton ıvır zıvır iş yaptı adam daha önce sağlık muaynesi olmama rağmen yeniden sağlık ocağına sevk ettiler.Ve en çok bekleten komutan imzası oluyordu.Adamı iki dakka boş bırakmıyorlar ki arkadaş yahu!Sabırlı bekleyiş sonunda onun imzasından sonra doktora gittim 17 dakika yürüdüm yaşlı amcaların yol tarifi yüzünden dolandım durdum.2 doktoru buldum imza kaşe hop saldılar başlarından.İstikamet askeriye marş marş 10 dakika hızlı tempo yürüdüm ulan vesait yok sıkıosa yürüme yani.Saatimiz 15:45 olduğunda içeride ki kayseri şivesi ile konuşan memur abiyi buldum sağolsun
bi kağıt için bir hayli bekletti beni.Nihayetinde tamamdır senin için komutana imzalat bitti dedi.Hayda gene bekledik komutanın kapısında neden bilmiyorum şeker gibi adamdı ama ben tırsıyordum.Yüzüme bile bakmadan imzaladı kurtuldum.
Ben Bu İşten Ne Öğrendim?
Geçen tecil işlemlerim sırasında tam sağlık muayenesi zamanıydı dolayısıyla hemencik halletmiştim işimi.Bu sefer kasım ayında askere gidicek elemanların işlemleri ve kalabalıklığı sebebi ile çok uzun zaman yitirdim.Demek ki askere alım zamanlarından çok önce gidip tecil ettirmek lazımmış.Artık önümüzde ki tecil ettirme günlerine erteliyorum tecrübelerimi bu sefer mulakata tutulduğum sabır sınavından çok şey edindim.Kısmetse 2012'ye kadar rahatım o zaman da bi yüksek lisans felan uydururuz Askere gitmicem diye doktor olucam bu gidişde.