Türk Heyeti Suriye'ye Gitti
Kurban Bayramında Suriye'ye gidecek vatandaşlarımızın durumu ile ilgili Karkamış İlçe Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu ve beraberindeki heyet Suriye’ye gitti. Türk Heyetini Carablus Gümrük kapısında, Carablus Kaymakamı Albay Halit El Hıdır ve heyeti karşılarken görüşmelerin yapılacağı toplantı nedeniyle Carablus Hükümet binasına geçildi. Bu konuda bir açıklama yapan Karkamış İlçe Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, "Carablus Heyetine göstermiş olduğu yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum. Kurban Bayramında vatandaşlarımızın Suriye’deki akrabaları ile yapacakları bayram ziyaretinin huzurlu bir şekilde geçmesi için alınması gereken tedbirler ve yapılacak işlemler için bir araya geldiklerini söyledi. Yapılan bu toplantının Ülkemize ve kardeş ülke Suriye’ye hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum diye konuşan Kaymakam Sinanoğlu, tüm Suriye halkını da Ülkem adına selamlıyorum” dedi. Öte yandan Carablus Kaymakamı Albay Halit El Hıdır ise yaptığı açıklamada "Kurban Bayramı ziyareti için bir araya geldiklerini söyleyerek her iki Ülke arasındaki güzel ilişkiler adına yapılan toplantının sevindirici olduğunu belirterek Türk Heyetine ikinci ülkenize hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi. Yapılan toplantı sonrası Türk heyetine Halep ilinin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.
Devamı İçin Tıklayınız...