“Kur’an’da Embriyoloji” Konulu Konferans
Nizip Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından “Kur’an’da Embriyoloji” konulu bir konferans verildi. Dün akşam Nizip Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Konferans salonunda saat 20:00’de başlayan “Kur’an’da Embriyoloji” konulu konferansa Gaziantep Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Yemliha Aksoy konuşmacı olarak katıldı. Slayt eşliğinde yapılan konferansa Gaziantep Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Üyeleri ile Nizip Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Üyeleri ve çok sayıda davetliler katıldı. Konferansta bir konuşma yapan Doktor Yemliha Aksoy, Kuran'da embriyoloji alanı ile ilgili verilen bilgilerin tümünün, günümüz tıbbı ile tam bir uyum içinde olduğunu söyledi. Her biri ileri teknoloji düzeyi neticesinde ortaya çıkan bu bilgilerin, Kuran'ın tüm ilimlerin sahibi, her şeyin Yaratıcısı Yüce Rabbimiz'in vahyi olduğunun en açık kanıtı olduğunu ifade eden Gaziantep Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Yemliha Aksoy, Kuran-ı Kerim'in yüzyıllar öncesinden bilim dünyasına ışık tutacak bilgilerle dolu olduğunu kaydetti.
Devamı İçin Tıklayınız...
Rahman ve Rahim olan Allahin adiyla
Sonra nutfeyi alaka (aşılanmış yumurta) yaptık. Peşinden, alakayı, bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik. Yapıp-yaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir.Müminun ayet 14
Bunun gibi 25 Surenin cesitli ayetlerinde geciyor.Mesala Insan,Alak,Mürselat,Nahl.Rad,Yasin,Secde,Mümin
Zümer,Hac ,evet tam 25 Surenin cesitli ayetlerinde geciyor,acar arastirirsin.ha günümüzde buna Embriyoloji deniyor,ama bu Yaratilis asamalari,bu asamalar ancak günümüzde ultrasyon ve elektron mikroskaplarla ispatlandi.Bize düsen bu arastirmalara gerek bile duymadan Iman etmek. Neyse madem sordu iste cevabin.Ama Yinede herseyin en iyisini Alemlerin Rabbi bilir.