Mesleki Eğitim Merkezine Kayıtlar Başladı
Nizip Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünden yapılan açıklamada 2009 – 2010 Eğitim Öğretim yılı öğrenci kayıtlarının başladığı bununla birlikte zorunlu eğitimini tamamlamış ve bir iş yerinde çalışanların öğrenci olarak kayıt yaptırabilecekleri belirtildi. Haftada 1 gün teorik eğitim verildiğini söyleyen Nizip Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Veysi Karabulut Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencilerinin tamamının sigortalı oldukları ve sigorta primlerinin ise okul tarafından karşılandığını belirtti. Öğrencilerin gerçek iş ortamında fiilen çalışmak suretiyle meslek öğrendiklerini, teorik ve pratik mesleki eğitimlerinin bir programa göre yapıldığını ifade eden Müdür Yardımcısı Veysi Karabulut, böylece ülkenin ihtiyaç duyduğu becerikli iş gücü haline geldiğini vurguladı. Mesleki Eğitim ile birlikte iş hayatında çalışma disiplininin sağlanması çırak öğrencilerin sosyal güvenlik kapsamına alınması, ülke çapında mesleki standartların sağlanması, iş yeri açmanın belli bir düzene bağlanması, yapılan işlerin kalite ve veriminin yükselmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin yaygınlaştırılması amaçlarına hizmet ettiğini kaydeden Nizip Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Veysi Karabulut, kayıt olabilmek için üst yaş sınırı olmadığını söyleyerek kayıtların 24 eylül 2009 tarihinde sona ereceğini hatırlattı.
Devamı İçin Tıklayınız...