İki Ayağı Olmayan Yaşlı Kadın Yardım Bekliyor (Özel)
İki Ayağı Olmayan Yaşlı Kadın Yardım Bekliyor. Gaziantep'in Nizip İlçesinde Yaşayan Hüsniye Yılmaz, Şeker Hastalığı Sebebiyle Yıllar Önce İki Ayağını Kaybetti. Kocası da 15 Yıl Önce Vefat Eden Yaşlı Kadın, Bir Göz Odada Yaşam Mücadalesi Veriyor.
Devami...
İki ayağı olmayan yaşlı kadın yardım bekliyor
İki ayağı olmayan yaşlı kadın yardım bekliyor
Nizip'te yaşayan Hüsniye Yılmaz, şeker hastalığı sebebiyle yıllar önce iki ayağını kaybetti.
Nizip'te yaşayan Hüsniye Yılmaz, şeker hastalığı sebebiyle yıllar önce iki ayağını kaybetti. Kocası da 15 yıl önce vefat eden yaşlı kadın, bir göz odada yaşam mücadalesi veriyor. Özyurt Okulları'nın ramazan yardımı yaparken bulduğu Hüsniye Yılmaz, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
3 kız 1 erkek çocuğu olan Yılmaz, oğlunun bu yıl askere gideceğini belirterek, çocuklarının kendisine bakmadığını ifade ediyor. Hastalığı nedeniyle her gün insülün iğnesi yaptırmak zorunda olduğunu kaydeden Yılmaz, hiçbir geliri olmadığını dile getiriyor. Yaşlı kadın, komşularının desteği ile ayakta durabildiğini anlatıyor. Ramazan yardımları sırasında kendisini bulan Özyurt Okulları'nın günlük yemek ihtiyacını karşıladığını kaydeden Yılmaz, "Günlük ihtiyacımı karşılamakta zorlanıyorum. İki ayağım şeker hastalığı nedeniyle kesildi. Verdiği destekten ötürü Özyurt Okulları yetkililerine teşekkür ediyorum." dedi. Özyurt Okulları Genel Müdürü Seyfettin Tok ise günlük 180 kişiye yemek vermek başlattıkları çalışma sırasında Hüsniye Yılmaz'ı bulduklarını anlatıyor. Yaşlı kadının çok zor şartlarda yaşadığını kaydeden Tok, okul olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini dile getiriyor. Tok, yaşlı kadının bakıma ihtiyacı olduğunu vurguluyor. Tok, bu sene muhtarlarla diyaloğa geçerek, okul olarak ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine yardım yapma kararı aldıklarını kaydetti. Bu kapsamda durumu iyi olmayan insanları tespit ettiklerini kaydeden Tok, "Bu ailelere gıda yardımında bulunalım istedik. Fakat tespit edilen aileleri ve imkanlarını gördükten sonra kararımız değişti. Çoğu ailenin vereceğimiz gıda maddelerinden doğru dürüst yemek yapamayacaklarını gördük. Durum böyle olunca biz de kurumumuzda yemekleri pişirerek ailelere ulaştırmaya karar verdik. Tabii olay anlatıldığı kadar kolay değil her gün 180 kişiye sıcak yemek çıkarmak ve onların evlerine kadar ulaştırmak çok zor. Velilerimiz ve öğretmenlerimizin desteğiyle, yemek dağıtım araçları ile yemek dağıtmaya başladık. Yemekleri dağıtırken yaşlı bir teyzeye rastgeldik. Zor şartlarda yaşamak için çırpınan Hüsniye Yılmaz teyzeye elimizden gelen yardımı yapıyoruz, ama teyzemizin bakıma ihtiyacı var. Bizim yardımlarımız sınır, imkanı olan kişi ya da kurumların bu teyzemize sahip çıkmasını istiyoruz." diye konuştu.
Bak dünyanın türlü türlü haline
Hani bir söz vardır; "Bir ana-baba kırk evlada bakmış ama kırk evlat bir ana-babaya bakamamış" gerçektende bu söz bu konuyu açıkça anlatıyor. Sadece bu haber için değil ve söz malesef günümüz Türkiye'sinin ayıbı ve günahıdır. İnşallah Rabbim atasına bakan kullardan olmamızı sağlar.
İki Ayağı da Olmayan Yaşlı Kadına Kimse Yok mu Sahip ...
Gaziantep'in Nizip İlçesinde Şeker Hastalığı Sebebiyle 2 Ayağını da Kaybeden Hüsniye Yılmaz'a Kimse Yok mu Derneği Sahip Çıktı.
Devami...