NTO Başkanı Özyurt, Basın Bayramını Kutladı
Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, 24 Temmuz Basın Bayramı Nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Özyurt açıklamasında günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçlarına rağmen demokratik hayatın ve toplumun vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, kişilerin her türlü sorunlarını dile getirmesini ve ülke gündemine ilişkin görüşlerin duyurulmasını ve haberleşme özgürlüğünü sağladığını söyledi. Global ekonomik krize rağmen kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda her koşulda sorumluluk duygusuyla doğru ve tarafsız bilgi vermek için meslek ilkelerini ve etiğini gözeten, kişilik haklarına ve değerlerine, özel yaşama saygı gösteren bir anlayış içerisinde görevlerini yerine getiren tüm medya çalışanlarının takdire şayan olduğunu belirten Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, bu vesileyle yerel ve ulusal tüm basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum dedi.
Devamı İçin Tıklayınız...
Ak Parti Milletvekili Mehmet Sarı’dan Basın Bayramı Mesajı
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı mesajında, Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün de en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmek, kişilik haklarına, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermelidir. Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir görevi yerine getirmekte olan basının, bu işlevini en iyi şekilde yerine getirilebilmesi için, basın özgürlüğü hayati önem taşımaktadır. Basın özgürlüğünün var olabilmesi, demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi, düşünce ve fikir özgürlüğünün toplumun bütün kesimlerinde yeterince kullanılabilmesinin, basının haber alma ve yaymasının önündeki engelleri kaldırmakla mümkündür. Kentimizin her alanda başarıya ulaşmasında, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı Bu duygu ve düşüncelerle, basından sansürün kaldırılışının 101. yıl dönümünü ve Basın Bayramınızı kutlar, sağlık ve mutluluk temennisiyle, tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar dilerim. Dedi
Akdoğan’dan Basın Bayramı mesajı
Başkan Akdoğan, Türk basınında sansürün kaldırılması ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Toplumsal gelişmelere duyarlı ve sağlıklı değerlendirmelerde bulunabilecek bir kamuoyu, ancak özgür ve sorumluluğunun bilincinde bir basın sayesinde oluşabilir" dedi. Meslek ahlak ve ilkelerine bağlı kalarak halkı, doğru, zamanında ve etkin bir biçimde bilgilendirmenin, gelişmelerden haberdar etmenin, basının temel görevi olduğunu ifade eden Nizip belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan şu değerlendirmede bulundu: Bu son derece hayati olan toplumsal görevi, bütün basın kuruluşlarımız, sansüre uğramadan, kısıtlanmadan, engellenmeden yerine getirebilmelidir. İnanıyorum ki, basınımız da faaliyetlerini kamu yararını gözeten bir anlayışla yürütmeye daha çok özen gösterecek, bütün bilgilendirmelerinde toplum üzerindeki etkisini hiçbir zaman unutmayacaktır. Bu düşüncelerle, değerli hizmetlerini takdirle izlediğim, üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle ve özveriyle görev yapan tüm basın mensuplarımızın Basın Bayramı’nı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Kaymakam Sinanoğlu, “101.Basın Bayramınız Kutlu Olsun”
Basında sansürün kaldırılış günü olan 24 Temmuz, basın çalışanlarının bayram günü olarak kabul edilen önemli bir gün olduğunu vurgulayan Nizip İlçe Kaymakam Vekili, Karkamış İlçe Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu 24 Temmuz Basın Bayramı Dolayısıyla Yayınladığı Mesajında: Hayatımıza yön veren, toplumsal olaylardan haberdar olmamızı sağlayan yerel ve yaygın basın mensuplarının, rahat ve baskıdan uzak bir ortamda çalışmalarını yürütmeleri, ‘tarafsızlık’ ve ‘özgürlük’ kavramlarının da gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti. Kaymakam Sinanoğlu, 1908 yılında kaldırılan basında sansürün üzerinden 101 yıl geçtiğini belirterek o günden bu yana büyük bir özveri ve fedakarlık anlayışı sergileyen tüm yerel ve yaygın basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, saygılarımı sunuyorum dedi.
Akyol, “Basın Demokrasinin Güvencesidir”
Özgür ve bağımsız basının, özgür ve bağımsız bir toplumun garantisi olduğunu belirten Nizip İlçe Emniyet Müdür Vekili Nihat Akyol: “Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın, demokrasinin en etkili ölçülerinden biri olduğunu söyledi. Nizip Emniyet Müdür Vekili Akyol mesajında şu görüşlere yer verdi. Özgür, bağımsız, çok sesli bir yazılı ve görsel basın, demokrasinin büyük güvencesidir. Çağdaş, demokratik ve özgür toplumlarda düşünce ve ifade özgürlüğü, basın özgürlüğüyle aynı anlama gelmektedir. Türkiye'nin bağımsız ve özgür bir toplum olma yolunda gösterdiği çabanın önemli bir kilometre taşı olarak, basında sansürün kaldırılması yıllarca unutulmamıştır. Halen Basın Bayramı olarak kutlanan 24 Temmuz, toplumumuzun basında sansürün kaldırılışına verdiği önemi de ifade etmektedir. Özgür ve bağımsız basın, özgür ve bağımsız bir toplumun garantisidir.
Basın mensuplarının sosyal güvencelerinin tam olarak sağlanamamasının basındaki en büyük sorunlarından biri olduğunu da kaydeden Akyol, "Basın mensuplarına en iyi çalışma ortamı hazırlanmalı ve basın mensupları desteklenmelidir. Buna rağmen bu görevde çalışan insanlarımız, tüm sıkıntılara göğüs gererek işlerini yürütmeye devam etmektedir.
İlçemizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımız temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basınımızın bayramını kutluyor Teşkilatım adına meslek hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.