Nizip meslek yüksekokulu'nda hormonsuz çilek üretildi
Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Yaşar Büyükoğlu, hormonsuz çilek üretimi yaptıklarını bildirdi.
Büyükoğlu, yaptığı açıklamada, Nizip Meslek Yüksek Okulu organik tarım bölümünün ilk iki dönem teorik ders kısmının tamamladığını, üç ve dördüncü dönemlerde ihtiyaç duyulacak pratik uygulama dersleri için okul bünyesinde sera oluşturulduğunu anlattı.
Büyükoğlu, ''Son günlerde çilek üretiminde hormon sık kullanıldığı için Nizip Meslek Yüksek Okulu bünyesinde alınan karar ile Hormonsuz çilek üretimi yapılarak seranın ilk ürünü alınmış olundu. Böylelikle teorik bilgilerini pratiğe döken öğrenciler çilek yetiştiriciliği alanında tecrübe sahibi oldular'' dedi.
Eğitimin uygulamalı olması gerektiğini ifade eden Büyükoğlu, sadece teorik olarak yapılan eğitimin kişiye bir beceri kazandıramadığını, teorik eğitimin yanında pratik uygulamalı eğitim yapılması gerektiğini kaydetti. Büyükoğlu, ''Bu yüzdende biz okul bünyemizde oluşturduğumuz sera ile öğrencilerimize pratik eğitim vermeyi amaçladık ve seraya ektiğimiz ilk ürün olan çileğin ilk hasadını aldık. Gelecek yıllarda bağ yetiştiriciliği, Antep fıstığı gibi ürünleri de Nizip Meslek Yüksek Okulu'nda bir alan oluşturularak uygulamalı olarak eğitim vermeye devam edileceğiz'' dedi.
Devamı İçin Tıklayınız...