İlçemizde 11 Okul’a Beyaz Bayrak Verildi
Okulların temizlik ve hijyen esas açısından belirli kriterler esas alınarak, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile İşbilirliği içerisinde denetlemesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi, bu konuda gayret gösteren okulların Beyaz bayrak ve sertifika ile ödüllendirilmesine karkar verildi. Bu amaçla ilköğretim Okullarına yönelik hijyen, kriterlerinin belirlendiği “okul sağlığı denetim formu” hazırlanmış söz konusu formda, Okul Çevresi, Okul İçi, idari hizmet birimleri, eğitim, öğretim, hizmet birimleri yardımcı hizmet birimleri, okul kantini gibi konular dikkate alınarak, 100 puan üzerinden değerlendirme yapılırken yapılan denetim 90 ve üzeri puan alan okullarda temizlik ve sağlığın sembolü olarak beyaz bayrak verilmesi uygun görüldü. Gaziantep Ahmet Erkul Anadolum Teknik Meslek Lisesinde yapılan törene Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, İl Milli Eğitim Müdürü Fikri Atak, Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Sağlık Müdürleri, vali yardımcısı beyaz bayrak almaya hak kazanan okul müdürleri törenşle beyaz bayrak ve sertifika alarak ilçemize döndüler. Törende Hatice Seyit Çeker İlköğretim Okulu Müdürü Halil Kendirci, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Adına Okul Müdürü Mehemet Gören, Adile Altınbaş İlköğretim Okulu adını Okul Müdürü Adnan Uzunaslan, Hatice Kamil Pekmez İlköğretim Okulu Adına okul müdürü Mehmet Uzun, Atatürk İlköğretim Okulu Adına Okul Müdürü Mehmet Öztürk, Fatma Alkan İlköğretim Okulu Adına Okul Müdürü Adnan Köşker, Emine Özyurt İlköğretim Okulu Adına Okul Müdürü Hakkı Akman, Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi adına okul Müdürü Suna Sertpolat, Alkan Kız meslek lisesi adına okul baş müdür yardımcısı Bayram Çakır, Maruf Marufoğlu Anadolu Lisesi adına Okul müdür Ali Güngör, Cumhuriyet Lisesi Adına Okul Müdürü Ali Özçelik olmak üzere toplam 11 okula Beyaz Bayrak takdim edildi.
Devamı İçin Tıklayınız...