Nizip İlçe Emniyet Trafik Denetimlerine Devam Ediyor
Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğinden yapılan açıklamada Nizip İlçe genelinde Mayıs ayı (2009) içerisinde yapılan trafik uygulamalarında, 1551 ve sürücüsünün kontrol edildiği 123 Araç sürücüsüne cezai işlem uygulandığı ve 39 araç’ın trafikten men edildiği belirtildi. Yapılan kontrollerde 18 araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yapılıp mahkemeye sevk edildiği belirtildi. Yapılan alkol denetimlerinde 663 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş olup, Emniyet Kemeri kullanmayan 8 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı. 10 okul servisi denetlenmiş, kırmızı ışık denetiminde 11 araç sürücüsüne işlem uygulandı. Ağır taşıt kontrollerinde 235 araç ve sürücüsü kontrol edilirken 2 sürücüye işlem yapıldığı belirtildi. Motosiklet denetimlerinde 2 motosiklet ve mobilet sürücüsü kontrol edilirken bunların trafikten men edildiği açıklandı. LPG araç denetiminde 245 araç denetime tabi tutulmuş, 1 araç sürücüsüne teknik değişikliği ruhsata işlememekten işlem yapıldı. Toplam 123 ceza tutanağı düzenlenmiş olup toplam 13.108.00 TL trafik cezası uygulanmıştır. Trafik kazaları bakımından 8 trafik kazası meydana gelirken, geçen yılın Mayıs ayı (2008) içerisinde 10 trafik kazası meydana gelmiş yapılan karşılaştırmada artış veya azalış olmadı. Nisan ayı (2009) toplam kaza sayısı ) yapılan mukayesede ise % 2o’lik azalış görüldüğü belirtildi. Araç tescil işlemlerinde 290 araca yeni tescil kayıt yapılmış, 91 sürücü belgesi düzenlenmiştir. İlköğretim okullarında çocukların trafik güvenliği yönünden bilinçlenmeleri amacıyla Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği olarak toplam 10 ilk ve orta öğretim okulunda seminer verilerek, broşür ve afiş dağıtılmıştır. Eğitim ve öğretim kurumlarında yapılan seminer devam ederken 2008 yılında olduğu gibi 2009 yılında da İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği trafik güvenliği projesi kapsamında trafik kontrol programına uygun bir şekilde devam ederek, araç trafik güvenliği açısından ( Sürücü – Yolcu – Yaya ) trafik kurallarına uygun bir şekilde araç kullanmaları, aşırı hızdan kaçınmaları, alkollü araç kullanmamaları, hatalı sollama yapmamaları, kırmızı ışık ihlali yapmamaları, yakın takipten kaçınmaları, geçiş hakkına uymaları, aksi davranışta bulunan sürücülere 2918 sayılı karayolları trafik kanununa göre ilgili maddelerden cezai işlem yapılacağı belirtildi.
Devamı İçin Tıklayınız...