-
Dr. Ali Rıza Yaşar:
Sigara kullanımının insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını belirten, Nizip Sağlık Grup Başkanı Dr. Ali Rıza Yaşar, yapılan araştırmalar neticesinde sigara içenlerin yarısının çeşitli hastalıklardan dolayı yaşamını kaybettiğini söyledi. Geride bıraktığımız “31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü”nün anlam ve önemi bakımından bir açıklama yapan Dr. Ali Rıza Yaşar, Dünyada 1 Milyar’dan fazla, Türkiye’de ise yaklaşık 17 Milyon civarında insanın sigara içtiğine dikkat çekerek , ülkemizde bu yüzden her yıl 35 bin kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. 2030 yıllarda sigaradan beklenen ölüm sayısının 100 milyon insan olduğunun altını çizen Nizip Sağlık Grup Başkanı Doktor Ali Rıza Yaşar, Bu konuda “Sigaraya başlamama ve Sigarayı bırakma” ile ilgili çalışmaların büyük bir önem kazandığını, bilgili ve bilinçli insanların sigaradan uzak durmaya başladığını ifade etti. Bu nedenle geçen yıl yürürlüğe giren kapalı mekanlarda sigara içilmesinin yasaklandığı kanunun Türkiye’de sigara içme oranının % 33’den % 31’e düştüğünü kaydeden Doktor Ali Rıza Yaşar, Kahvehane, Lokanta gibi iş yerlerinin de başlayacak Sigara yasağı uygulamasının hiç kuşkusuz olumlu etkiler bırakacağını hatırlatarak yasakların 19 Temmuz 2009 Pazar günü başlayacağını ve temiz bir toplum için bu karara saygı gösterilmesini istedi.
Devamı İçin Tıklayınız...
-
Kapalı yerlerde yasaklanan sigara içme yasağından dolayı %2 lik bir düşüş var, yanlız bu sigara işi büyük iş, 17 milyon içici var Türkiyede. Herbiri ortalama bir paket içse ve her paket yine ortalama bir dolar olsa günlük 17 milyon dolar,aylık 517 milyon dolar, yıllık 6,205,000,000 milyar dolar, büyük paralar döndüğü için sigara bırakma kampanyaları ağır yürüyor.
-
Zararlarını biliyorum ve bizzat bir çok zararını gördüm ama irademe sahip olamıyorum yoks bende kurtulmak istiyorum bu illetten