-
Nizip'te motosikletler
Geçen gün mobese kamerasından 20 dakika kadar nizipi izleme fırsatım oldu..toplum yapısının nasıl olduğunu düşünmeye çalışırken birden çok sayıda motosikletin gözümün önünden geçiyor olması dikkatimi çekti (belki ben izlerken geçmiştir hepside)..abartıyo olmayım ama nerdeyse üç araçtan biri motor sanırım..bunun sebebi ne olabilir acaba? ucuz bi araç oluşumu? kolay taşınabilir oluşumu? yoksa nizipin sosyal durumuna uygun oluşumu?? belkide hepsidir bilmiyorum..ilginç geldiği için paylaşıma açtım..iyi günler diliyorum..
-
yukarıda yazdıgınız sebeplerinde büyük bi etkisi var ama nizipteki gençler için büyük bi tutku motosiklet neredeyyse ev sayısı kadar motor var nizipte.
-
Eşşeğini satan mobilet almıştı, daha sonra bu ucuz ve pratik araca herkes alıştı, Nizip gibi ufak ama yürüyerek dolaşılması zor olan bir yere en ideal ulaşım aracı motosiklettir, sanıyorum Nizipte kişi başına 2 motor düşüyor.
Birde Kilisi görseniz, Türkiyenin en çok motoru Kiliste var, kişi başına 3 motor düşüyor.
-
Ekonomik bir bir vasıta olaması büyük bir etken bura her evde motorsiklet olmazsa olmazlarda bir yıldır neredeyse yarı yarıya azaldı desem yalan olmaz tabiki denetimlerin sıklaşması herkesin bu taşıtlara binmesini zorlaştırdı ya geliyor denetimler sıklaşırsa biniciler dah dikkatli de olurlar
-
hele mobeseye bakın daha neler göreceksiniz
-
Her halde biraz daha dikkatli oluruz diye düşünüyorum.