Karkamış’ta 19 Mayıs Kutlamaları Görkemli Geçti
Karkamış İlçesinde yapılan tören saat: 09:30'da Hükümet konağı önünde başladı. Atatürk anıtına çelenk sunulurken Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Hamza Yerlikaya Kapalı Spor Salonunda başlayan kutlama programına Karkamış İlçe Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Türker Şahin, Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan’nın yanı sıra Suriye’nin Carablus İlçesinden gelen 60 kişilik heyet, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Törende Karkamış Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, Garnizon Komutanı Türker Şahin ve Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan Halkın Bayramını kutlarken tören halk oyunları gösterisi, şiir sunumu, Karkamış Lisesi öğrencilerinin hazırladığı spor gösterileri ve müzik gösterileri ile devam etti. Kaymakam Sinanoğlu yaptığı açıklamada” Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının kurtuluş mücadelesini başlattığı günün 90. yıldönümünü kutlamanın bu milletin bir ferdi olarak vatandaşlarımızla birlikte haklı gururunu yaşıyoruz, Ben bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk'ün başta Cumhuriyeti emanet ettiği gençler olmak üzere ve tüm halkımızın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. Daha sonra günün anlam ve önemi ile ilgili olarak düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu ,Garnizon Komutanı Türker Şahin ,Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan ve Milli Eğitim Müdürü Vahdettin Alıcı tarafından verildi. Kutlama programı Tören geçişi ile son buldu. Törenin akabinde Suriye’nin Carablus ilçesinden bu mutlu günümüze ortak olmak için gelen dost ve komşu ülke heyeti Karkamış İlçe Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu tarafından makamında kabul edildi. Carablus İlçesi Kültür Müdürü Cihad El-Ganime ve beraberindeki heyet ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade edip kardeş ülkede olmaktan son derece mutluyuz ifadesinde bulundular. Kaymakam Sinanoğlu ise “İki kardeş ülkenin bu gün bayramı olduğu inancını taşıyorum, dost ve kardeş ülke olan Suriye ile ilişkiler daha da güçlenecektir. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve beraberindeki heyettin ziyaretti bunu açıkça göstermiştir .Ben bizleri bu mutlu günümüzde onurlandıran heyete sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum dedi. Daha sonra Karkamış’tan ayrılan Heyet ülkesine döndü.
Devamı İçin Tıklayınız...
19 Mayıs Sergisi İlgi Gördü
Hatice Seyit Çeker İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yapılan Teknoloji ve Görsel Sanatlar Sergisinin açılışını Garnizon Komutanı ve Nizip Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan birlikte yaptı. Hatice Seyit Çeker İlköğretim Okulu’nda yapılan Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Öğretmeni İlknur Kılıçparlar nezaretinde hazırlanan sergide öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler yer aldı. Sergiyi başta protokol olmak üzere çok sayıda davetli gezdi. Sergi Hakkında bir konuşma yapan Nizip İlçe Kaymakamı Hakan Yusuf Güner, Öğrenciler tarafından çalışmaları oldukça beğendiğini ve Emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaymakam Güner’in 19 Mayıs mesajı
Nizip İlçe Kaymakamı Hakan Yusuf Güner, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'da başlayan milli mücadele hareketinin ilk adımının atıldığını ve buradan yurt geneline yayıldığını hatırlatarak, günümüzde ülkeler ve medeniyetler arası mücadelenin daha ziyade ekonomik, sosyal ve siyasi alanlarda sürdüğünü bildirdi. 21. yüzyılda Türkiye'nin her alanda gelişmesinin ve küresel bir güç olmasının ancak milli değerlerine sahip, eğitimli gençlerle mümkün olabileceğini vurgulayan Kaymakam Güner, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasında gençlerin en önemli aktörler olacağını belirtti. Güner, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın Türk gençliğine hediye edilmesinin, ulusun gençlere verdiği önemin en güzel işareti olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti: ''Sahip olduğumuz genç nüfus ve potansiyeli, iktisadi ve sosyal alanlarda etkin şekilde kullanmalıyız. Böylelikle hem bölgemizdeki ülkelere örnek hem de küresel sorunlara çözümler üreten bir ülke olabiliriz.
Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs 1919 tarihinde başlayan milli mücadelede, kanlarıyla destanlar yazan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve dualarla anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın milletimize kutlu olmasını diliyorum'' dedi.
Kaymakam Sinanoğlu’nun 19 Mayıs Mesajı
Karkamış İlçe Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu 19 mayısla ilgili bir Açıklama yaptı. Kaymakam Sinanoğlu yaptığı yazılı açıklamada Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, dört bir yanı işgal altındaki Anadolu topraklarında, kurtuluş mücadelesini başlattığı günün 90. yıldönümünü kutlamanın, mutluluk, gurur ve coşkusunu milletçe yaşıyoruz. Ülkemizin geleceği her zaman güvendiğimiz ve inandığımız Türk gençliğidir. Gençliğe olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getiren Atatürk'ün, bu takdirini en üst seviyede tutmak, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni her türlü bağnazlıktan uzak tutarak, çağdaş uygarlık düzeyine taşımak hepimizin en önemli görevi olmalıdır Bu önemli tarihi dönüm noktasının hafızamızdaki yerini sürekli hatırlayıp birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmeli, gençlerimize anlatmalı ve ortak bilinç olarak sürekli canlı tutmalıyız. Bu vesile ile Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençler başta olmak üzere tüm Türk ulusunun 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Dedi.
Akdoğan’dan 19 Mayıs mesajı
Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Akdoğan mesajında şunları söyledi:
“19 Mayıs 1919 tarihi, yüce milletimizin tüm fertlerinin göstermiş olduğu topyekûn bir direnişin adıdır. 19 Mayıs 1919 tarihinden başlayarak Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar ulaşan meşakkatli sürecin ilk adımıdır. Milletimiz; 19 Mayıs 1919’u, kutsal vatan topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşamak uğrunda binlerce şehit verilerek yapılan Milli Mücadele ve Ulusal Bağımsızlık Hareketinin başlangıcı olarak kabul etmiştir. Bu mücadele; inanç, azim ve kararlılıkla yürütülerek eşi benzeri olmayan bir zafere dönüşmüştür.
Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliği’ne bayram olarak armağan edilmiştir. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” Dedi.