-
İşimiz Gücümüz Yemek!
Şimdi nerden çıktı bu konu diyceksiniz?
Bütün canlıların yaşamını idame ettirmesi için yemesi ve içmesi gerekiyor.Peki biz ne yapıyoruz Yaşamak için mi yiyoruz? Yemek için mi yaşıyoruz?
Yaşamak için yiyorsak ne için yaşıyoruz? Yemek için yaşıyorsak yaşam ne için?
içimizde bir çok kişi farklı yer farklı yaşar yada kendini farklı hisseder,sabah 5'te 6'da kalkıp hemen sigara yakan yada kalk hanım karnım acıktı diyen oda olmadı sabah 7'de 8'de kalkıp işyerine aç giden bizleriz.
Sonra başlarız ne yesek
Nohut Dürümü,ciğer kebap,kavurma,katmer,simit vs Nizip'te olmayanların özlem çektiği yiyecekler.
bir dürüm iki dürüm doyana kadar yeriz çünkü 1 tl'ye nohut yada 1'tl lik nohut 5 ekmek.
ye babam ye..
saatler 12 yi geçtikten sonra karnımız zil çalmaya başlar ne yesek diye
artık havalar ısındı öğlen yemekleride ucuza çıkar
balcan,biber ver fırına kaç ekmekle yersin usta 3-4 ye usta ye çalışan adamsın
bugün değişik bişey olsun dersen karpuz ekmek yiyelim yada balcan kebap
artık akşama kadar rahatız değil mi?
akşamda annelerimiz kim bilir neler hazırlar onları saymakla bitmez
helede tatlılara ne demeli lopur lopur götür
çiğköfte var yallaaa oraya gidek
tava var oraya gidek
kelle var kelle yemeye gidek(yok yav ben kelle sevmem muhabbetleride vardır tabi..)
velhasılı işimiz gücümüz yemek yemek
bakmayın bunları yazdığıma bende yiyorum:)
ama birazda düşünelim bu nimetleri verene şükredelim
Yaşamak için mi Yiyoruz yoksa Yemek için mi Yaşıyoruz?
-
yazı güzel
siz en iyiisi iyi bir balcan kebabı yapında
gelip yiyelim .)
-
İlk önce soruya cevap; yemek için değil, yaşamak için yiyoruz. Ama insanoğlu fıtratı gereği yaptığı işten zevk almaya çalışan bir mahluk. Dolayısıyla yemek işini de fazlasıyla zevkli bir hale getirmiştir.Mustafa senin konuyu aslında ne amaçla açtığının ziyadesiyle farkındayım. Biz ki sofrasında çok çeşit yemek olmasından haz almayan bir Peygamberin(s.a.v.) ümmetiyiz. Şu günümüzde öyle bir hale gelmişiz ki değil bir çeşit, üç-dört çeşit yemeği bile beğenemeyen bir topluluk haline gelmişiz. Çok acı ve acı olduğu kadar da vahim bir durum.
Belki de konunu dağıttım biraz. Ama durum vahim, farkındayım. Fakat, çözüm noktasında kilitlenmiş durumdayız. Bunları dillendirmek, insanlara anlatmak. Mesele burada. Ama önce kendi nefsimizin ıslahı ile başlamamız lazım.
-
Topraktan geldik, toprağa gidiyoruz.
Dikkat edin gideceğiz değil !
Çünkü her yediğimiz topraktan geliyor ve bünyemizdeki hücrelerin yenilenmesine vesile oluyor,
sonrasında ölen hücreler tekrar toprağa kaışıyor.
En kötü ihtimalle 10 yılda bir değişiyoruz.
Demekki 10 yılda bir topraktan geliyor, toprağa gidiyoruz.
-
Nizipliyiz, tabiki yemek düşüneceğiz, bu kadar lezzetli yemek nerde var.
-
ben nerdeyse yemiyorum hiç desem heralde yalan söylemiş olmam:)
-
Vallahi bravo, hepiniz birbirinizi anliyorsunuz. E ortak dil 'yemek' olunca:))) Ben sahsen inanin konuya muvaffik olamadim! Nerden nereye gecilmis, ne kastedilmiz....
Neyse size afiyet olsun.
-
en önemlisi elbette ki şükür bunu her daim yapmalıyız yemeyi içmeyi gecin en basit gibi görünen detaylarda bile bunu düsünebilmeliyiz ama maalesef artık bunlar sıradan seyler gibi göründügü için aklımızın ucuna bile gelmiyo en basitinden yutkunma eylemini gercekleştiremedigimizi düşünelim ki bunu yasayan özelliklede otistik çocuklarımız var bu ne kadar zordur onlar için!!
-
Şu dünyada bir boğazımız var onun da dedikodusunu yapmayın....
-
pirpirim eskisiz hasbeli aşsız nohut dürümsüz hele hele kavurmasız bir hayat düşünülemez onun için can bogazdan gelir derim ve yerimm.. hammmm :D:D:D
NOT: atalarımız boşuna dememiş yiyen adamdan degil yemeyen adamdan korkucan...
-
Babam derdiki yiyenden korkma yemeyenden kork.
-
Çok yemek yiyen Hasan1983 ve Mehmet Karakaş dan bu konu hakkında yorumlarını bekliyorum :)
-
Can boğazdan geldiği gibi boğazdan da çıkıyor...Padişahın biri bir alime sormuş günde ne kadar yemek yemeli diye...Alim; 300 gram bir insana yeter der... Padişah ne diyorsunuz! 300 gram insanın neresine yeter(Özeliklede Niziplilerin) der... Alim kişi günlük 300 gram yemek seni taşır,ondan sonrasını ise sen taşırsın...Şekil a'da göründüğü üzere...
-
yeme içme olunca çoşuyoruz ya
-
biz her öğün 300 gr yiyoruz oda en az tabi...:)