Özyurt’tan Dünya Çiftçiler Günü Mesajý
Nizip Ticaret Odasý Baþkaný Mehmet Özyurt, uzun yýllar boyunca üretimi ile nüfusunu besleyebilen sayýlý ülkelerden biri olan Türkiye'nin, bugün tarým sektöründe geldiði noktada Türk çiftçisinin büyük bir payýnýn bulunduðunu söyledi.
14 Mayýs Dünya Çiftçiler Günü olmasý münasebetiyle bir basýn açýklamasý yapan Nizip Ticaret Odasý Baþkaný Mehmet Özyurt,, tarýmýn, ekonominin yaþamsal öneme sahip bir sektörü olduðu gerçeðinin, geliþmiþ veya geliþmemiþ tüm ülke ekonomileri için geçerli olduðunu bildirdi. Geliþmiþ ülkeler yönünden en önemli farkýn, tarýmýn çaðdaþ olanaklardan yararlanýlarak, bir endüstri durumuna getirilmesi olduðunu ifade eden Özyurt, Türkiye'de, geçen 78 yýl içinde gerçekleþtirilen ilerlemelere karþýn, tarým sektörünün son yýllarda büyük bir aþama kaydettiðini bu durumda en büyük payýn þüphesiz Türk çiftçisine ait olduðunu ifade etti.. Baþkan Özyurt yazýlý açýklamasýný þöyle sürdürdü. “Tüm kesimler tarafýndan çok iyi bilinen bir gerçek vardýr ki o da Türkiye’nin nüfusunun büyük bir çoðunluðunun tarým sektöründe faaliyet gösteriyor olmasýdýr. Tarým sektöründe istihdam edilen Türk çiftçisi son yýllarda atýlan adýmlarla büyük aþamalar kaydetmiþtir. Ülkemiz tarým sektörüne geliþme ivmesini daha da artýrabilmesi için, araþtýrma-geliþtirme çalýþmalarýna önem verilmesi, bilim ve teknolojinin sunduðu yeni teknikler kullanýlarak daha çok verim ve daha çok üretimin amaçlanmasý, sulanabilir arazi oranýnýn artýrýlmasý ve tarýmda çalýþanlarýn eðitim düzeyini yükseltecek uygulamalý eðitim projelerinin yaþama geçirilmesi bir zorunluluktur. Özyurt, Türk Milleti olarak, ülkemizin kalkýnma sürecinde önemli iþlev üstlenen köylü ve çiftçilerimize minnet ve þükran duyuyoruz. Bu düþüncelerle, Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyor, emekleriyle günlük yaþamýmýzýn sürdürülmesine büyük katkýda bulunan tüm köylü ve çiftçilerimize esenlikler diliyorum.'' Dedi.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...