-
El Emeği Sergiye Dönüştü
Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezine bağlı Makine Nakışı ve Giyim Kursu Akçakent Köyünde 1 yıl boyunca devam etti. Kurs Öğretmeni Ümit Oya Özyurtseven, nezaretinde devam edilen Makine Nakışı ve Giyim Kursu sonunda hazırlanan el emeği göz nuru ürünler sergiye açıldı. Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat ve Müdür Yardımcısı Berrin Güner’in birlikte yaptığı serginin açılışına yanı sıra kurs öğretmenleri ve sergide emeği geçen kursiyerler katıldı. Açılış’ta bir konuşma yapan Nizip Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, 1 Yıl boyunca büyük bir özveri ve titizlikle hazırlanan çalışmaların sonucu olarak burada toplandıklarını ifade etti. Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde başlatılan Makine Nakışı ve Giyim Kursuna büyük bir sabır gösteren kurs öğretmenleri başta olmak üzere tüm kursiyerlerimizi gönülden tebrik ettiğini söyleyen Suna Sertpolat, konuşmalarını tamamladıktan sonra sergilenen ürünleri inceledi.
Devamı İçin Tıklayınız...
-
el emeği çarşısı
Halk Eğitim Merkezi Nizipteki el emeğini pazara sunabilecek bir çalışma yapabilir bence. Şu anda Nizipte evde birşeyler üreten ve bunu elden ele satan yüzlerce bayan var.Gözlerden uzak işleyen bu sessiz pazar aslında birçok hanenin geçim kaynaklarını oluşturuyor ancak herkes bu pazarı göremiyor ve ürünlere direk ulaşamıyor.Aşağıda sıralamaya çalışacağı sektörleri kapsayacak şekilde Halk eğitim ve Kaymakamlık Nizipte HANIMLAR EL EMEĞİ ÇARŞISI gibi bir organizasyona önayak olurlarsa hem satın alacak bayanlar için güzel bir gezi ve alışveriş alanı hem üreticiler için daha çok müşteri ve daha çok kazanç şeklini alacaktır sanırım.Bu anlatmaya çalıştığım hanımlar çarşısının Türkiyede örnekleri var ve başarılı olmuş.Örneğin VAN BELEDİYESİ HANIMLAR EL EMEĞİ ÇARŞISI internetten aratın inceleyin.Çarşıda çalışanların tamamı bayan olmak zorunda dolayısıyla gelen bayan müşteriler açısından da gayet rahat ve güzel bulunuyor.Çarşıda satılabilecek emtiaları şöyle sıralayabiliriz:
dikiş nakış,sebze kuruları,ev salçası,tarhana, peynir,sipariş edilirse yemek ve pasta,örgü ve benim aklıma gelmeyen nicesi..