-
Kimliğinize Sahip Çıkın
5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa göre kimliğini kaybeden vatandaştan bundan böyle 65 TL alınacak, 20 -04 – 2009 tarihinden itibaren nüfus hizmetleri kanununun 68. maddesinde ön görülen Nüfus, Nüfus Olayları ve Adrese ilişkin idari para cezaları hakkında bir açıklama yapan Türkiye Köy ve Mahalle Muhtarları Sendikası Nizip Şube Başkanı İbrahim Halil Polat, bahse konu genelgenin belirtilen tarihten itibaren nüfus cüzdanlarını kaybeden vatandaşların 65 TL para cezasına çarptırılacağını belirten Polat, paraların tahsili ise Nüfus Müdürlüğüne kimlik çıkarmak için giden vatandaşlardan tahsil edileceğini vurguladı. Ayrıca kaybeden vatandaşların 65 TL para cezasına çarptırılacağını belirten Polat, paraların tahsili ise Nüfus Müdürlüğüne kimlik çıkarmak için giden vatandaşlardan tahsil edileceğini vurguladı. Ayrıca adres beyanında bulunmayanlar hakkında ise 320 TL para cezası alınacağına ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Köy ve Mahalle Muhtarları Sendikası Nizip Şube Başkanı İbrahim Halil Polat, ödenecek para cezasının vergi dairesi tarafından T.C. Kimlik Numarasına göre Tahsil edileceğini belirterek, tüm vatandaşların kimliklerine sahip çıkması konusunda uyardı.
Devamı İçin Tıklayınız...
-
ben kaybedince çıkmış kanun 65 tl..amaç ne ise bunda anlamadım..çalınabilir kaybolabilir..
-
Ne cezası yaw bu kadar da olmaz, ne yapacağız yani şimdi kimliklerimizi delip boynumuza mı bağlayacağız.
Buna keşke ceza demeselerdi de kimlik parası deselerdi, devlet halkına ceza vermek için bahane arıyor.
-
ülkelerin bütçelrinde ki ceza geliri hanesi sadece ülkemizde var müslüm ammi...gerisini hesap et..
-
Evet haklısın, birtek Türkiye devleti halkına potansiyel suçlu olarak bakıyor. Nüfus cüzdanını kaybetmeyen insan varmıdır acaba.
-
insanların kimlikleri daha çok sahip çıkmları için alınmış bir karar olrak bakıyorum olaya.cezalar bazen caydırıcı olabiliyor.buda onlardan biri olarak bakmak gerek.