-
^^Hayata Dair Notlar^^
Burda farklı başlığı ile verilen cevaplar olması gereken ve verilmesi gererken mutlak doğru cevaplar olarak değil sadece farklı çalışan bir beynin olağanın dışında cevaplarına örnek olarak verilmiştir.Her insan kendi beynini özgürleştirebildiği ölçüde sıradanlıktan uzak cevaplar verebilir.Ha şimdi birisi çıkar da olağan dışına örnek olduğuna kim karar verecek derse ona cevabım "ben" olacaktır.Burdaki "ben" Strange_Passenger değil herkesin bi zatihi kendisidir.Yani ben olağandışı diyorum.Sen buna katılmıyorsan kendi algına göre olağandışı olan bir cevap üretebilir ve kendine sunabilirsin.Esas olan doğru-yanlış değil kendi beyninle algılayabildiğinin ölçüsünde cevap verebilmendir...Tabi ondan önce asıl önemli olan soru sorabilmen ve soulmuş soruları önemsemendir.Eğer soru yoksa cevap da yoktur.Eğer hayatında bu soruları hiç sormamışsan ve cevaplar aramamışsan sadece varolabilmek için varolan bir şeyi yoketmek amacıyla burda verilen cevapları (hiç bir cevap vermeden) eleştireceksen hemen sağ köşedeki "çarpı" tuşuna basıp başka kapatabilirsin.
Herkes mutlaka aşkı hissetmelidir.Aşk bize verilmiş en güzel duygudur.
Anne şefkati veya annelik duygusu....
Farklı düşünen beynin cevabı:
HEr insan kendine has bir yaşama sahiptir.Her ne kadar dış görünüşte bir birine denk yaşamlar gibi görünse de esasta herkes farklı bir yaşama sahiptir.O yüzden herkesin hissedilmesi gerekn duygusu farklıdır...Çok duygusal biri için bu soruya cevap daha muızır bir duygu olabilecekken, umarsız biri için oldukça hassas ve belki de kalp kırıcı bir duygu "en hissedilmesi gereken " duygu olabilir.
Bu soruya sıradan bir insan : Güneşin doğuşunu sevdiğin insanla birlikte izlemek, bir sabah kalktığında eşinin gülümsemesini ilk olarak görmek ve huzuru hissetmek türünden tırıvırı (çoğu kez filmlerden ve kitaplardan esinlenilmiş, yaşansa bile bir başkasının hayatından ödünç olarak alınmış...) cevaplar verilebilir...
Biraz kurnaz olan ve bir önceki sorudaki cevabı okuyan biri ise "en güzelin" herkes için farklı olacağından dem vurararak güzelin çeşitli olabileeği hikayesini anlatır...
Ama farklı bir beyin tüm bu kalıpların dışına çıkar ve "en güzel olan O’dur" der.Herşeyi yaratan mutlak güzel O’dur!Hayatta güzel olan ne varsa onun güzelliğininin yansımasıdır...
Normal bir insan bu soruyu kaale bile almayacağı için ona uygun bir cevap yazamayacağım....
Eğer bu doğruysa ve hayat sadecec görünen ve yaşadıklarımızın ötesinde bir şeylere sahipse...Bizim anlayamayacağımız ve asla çözemeyeceğimiz... o halde bunun bizim için ne anlamı olur ki?Benim beynmimle anlayamayacağım bir şeylerin üzerimde etkisi varsa ben neden bu görünen arayüzde yaşamaya ve ona odaklanmaya devam etmeyeyim ki???Zaten anlayamayacağım....
(Mesala burda verilen cevap görünenin ötesini aramayan birine uygun verilmiş bir cevaptır.Ama beyni özgür olan birisi iyi bilir ki asıl çözülmesi gerek şey bu görünen dünyanın ötesindedir...ama basit beyinlere "bunu asla anlayamayacağını" söylersen bir anda hırçınlaşabilirler ve kin dolabilirler...O yüzden böyle bir cevap onlara uygundur...Yani kendine verdiğin cevap farklı,insanlara söylediğin cevap farklı olablir...Bu samimiyetsizlik değil sadece "kişiye uygun" cevaptır.)
Yukarda yazdıklarımı düşünmeme sebep bir sivrisinektir...Dün gece 2de beni uyandırdı ve uykum kaçtı..Yatakta uymaya çalışırken "An" kavramı üzerinde düşünürken kendimi buldum...DAha sonra beynim o kadar duru bir halde idi ki o anı kullanmaya karar verdim ve düşünmeye devam ettim.Ve de yukardaki fikirleri düşündüm...
Kalıpların dışına çıkab,lmek çoğu kez zordur....Her insan faklı olduğu için;ama yaşadığı günlük hayatı düşündüğümüz de tamamen sıradan olduğunu gördüğü için büyük bir çıkmazın, çelişkinin içindedir.Kendisinin farklı old yönünde sürekli bir onay bekler.
Farıklılık yaşayışta değil,düşüncede olmalı...DAha da ötesi hissedişte olmalı...Yağmuru güzelliğini izlerken duygulanan bir insan neden o duygulara kapılır? Filmlerde kitaplarda en romantik sahneler yağmur altında geçtiğinden midir?Yoksa o yağmurda görünen bir "mutlak" güzellik mi vardır?
Şunu iyi anlayın.Ben de filmlerden ve etraftan gördüğüm şekilde yaşıyorum.Yağmuru izlereken kendimi bir anda Friends dizisinde Rachel karakterini cam knarında yağmuru zleyip ağladığı sahnede kendimi onun yerine koyarken buluyorum ve duygusallaşıyorum...Ama ben bir hissi yaşarken altta çalışan kodları okuyabiliyorum.SAdece arayüze takılmıyorum... Bal kavanozunu dışardan yalamıyorum.Ben sevmeyi ve hissetmeyi iyi biliyorum..Bu yüzden o kutsalıma haketmeyen kimseye dokundurmuyorum...
Bu konuya başlık olarak çok şeyler düşündüm;"yaşamdaki farklılık,"farklı düşünebilmek","arayüz yaşamlar","sıradan düşünce " vs... Ama en uygunu bir sivri sinek olamalıydı....Bu bir sihir...Ufacık bir şeyin içimizdeki fırtınaları tetikleyebileceğine dair bir kanıt...Önemli-önemsiz diye yaptığımız ayırımları tekrar düşünmemizi hatırlatan bir kanıt...Bir sivrisinek ve hayata dair notlar...
Al sana hayat!
-
offf ya kim okuyacak bunları
-
Gökhan abi gecenin bir vakti. Baya kafana sorular takılmış.
.
-
Yaşamda en hissedilmesi gereken duygu nedir?.
BENCE... [u]sevgiyi hissetmek</u , Ailen seni sever bunu hissedersin bu seni mutlu eder. bir aşk yaşarsın sevdiğin kadar sevildiğini hissedersin bu seni mutlu eder..
-
Yaşamda en güzel olan şey nedir?.
Bence... Halen hayatta ve sağlıklı olabilmek, Sevdiklerinle birlikte halen paylaşacağın birçok şeyinolabilmesidir..
-
Biz arayüz bir yaşam mı yaşıyoruz?Aslında arka planda çok farklı şeyler mi var?
.
Bence...Çoğu insan, Yaşamı boyunca arka planda farklı şeyler olmasına rağmen arayüzler yaşamaktadır. Farklı örnekler gösterebiliriz..
kimi insanı şakacı biliriz. Oysaki normal hayatında çok ciddidir..
kimi insan dışardan hayatını günlük güneşlik gösterirken hayatında bir sürü sıkıntısını gizler..
çoğu insan günlük hayatta kendisini farklı bir şekilde göstermektedir..
Önemli olan insanın kendisi olmasıdır. kendi benligini maskelemesi değil....
.
Ya olduğun gibi görün..yada göründüğün gibi ol...
.
-
1 Dakİkada Neler Yapabİlİrİz?
1- 1 dakikada 5 defa Fatiha suresini seri bir şekilde okuyabilirsin.Fatiha suresini bir defa okumak 1400 sevaptır.5 defa okununca bir dakikada 7000 sevap elde edebilirsin.
2- 1 dakikada on defa ihlas suresini okuyabilirsin 10 defa ihlas suresi 3 kuran hatmine bedel sevap kazandırır .Hergün bir dakikanı ihlas suresine ayırsan ayda 300 defa senede 3600 defa ihlas okumuş olursun.Bu da 1200 hatme bedel olur.
3- Yüzüne bir dakikada Allahın kitabından bir sahife okuyabilirsin.
4- 1 dakikada kısa bir hadis ,kısa bır ayet ezberleyebilirsin.
5- 1 dakikada 30 defa kelimeyi tevhid getirebilirsin.
6- 1 dakikada 100 defa sübhanallahi ve bihamdihi dersin.Denizlerin köpüğü kadar günah da olsa bağışlanır.
7- 1 dakikada 40 defa La havle dersin cennet hazinelerinden 40 hazine elde etmiş olursun.
8- 1 dakikada 60 defa Esteğfirullah el azim dersin bağış ve affa nail olursun.
9- 1 dakikada 25 defa salatu selam söylersin 250 sevabı, 250 bagış ve 250 dereceye nail olursun. Şefaati Mustafa’ya (s.a.v) nail olursun.
10- 1 dakikada dua,tefekkür,tezekkür kalbini inceleyen itaatlerle olursun.Kalbin 1 dakikada ameli yerine göre ömre bedel olur. Hayattan bir dakika ne kadar kıymetli oysa biz hayatımızı harap,zayi etmişiz. Ömrümüzden nice yıllar akıp giderken bir dakikada kazanabileceğimiz şeylere bir bakın.... </div
-
Öyle bir yasa geldim ki,neye dokunsam sonsus birikmis gözyasi......Neyse dokunsam sonsus birikmis yasama özlemi.......Öyle bir yasa geldim ki,neye dokunsam hep gec kalmis,hep eksik kalmis ve baska bir tekrari yok.....Yaptiklarimiz bazen hata olabilr,ama bunca bilinmezligin ortasinda yinede direnip duruyoruz......Artik anlasin ve bizi bir kez olsun egilip alnimizdan öpsün bu HAYAT......
-
Seni, gülüsü gül olup da açan kiz
Uzandigim her kapidan yüzümü saran esinti
Seni, yürüyüsü yagmur, kokusu nergis
Seni turuncu düs, seni deniz mavisi...
Eksik kalmis tek sözcügü uzun bir siirin
Bir dalin açmamis o son tomurcugu
Yüregime selamsiz sabahsiz girdigin
Belli, geçerek o dikensiz yolu
Seni, yaz günleri topraktan tüten bugu
O bir anlik, bir solukluk yagmurlardan sonra
Seni, sevincin yangini, acinin külü
Gittin artik, bu siirler kaldi bana
Gittin artik, ardinda mavi bir tütsü
Saçarak, genis ufuklarindan sonsuzlugun
Ey kara sevdalarimin göçmen kusu
Diyemem istesem de, seni unuttum...
Ahmet Erhan
-
Gece yorgunu ..
Sessizliği var odamda yılların...
Yıllar yalnızlığa hüküm sürmüş bu gece.. Dertleşecek bir çift göz yeterdi bu koca boşluğa ama nafile... Yokluğuyla hüzünlenemez, boşluğuyla eriyip bitemezdim elbet... Nefret duyamazdım asla. Adı yalnızlıktı ve ben rolümü çok iyi oynadım..
Adı yalnızlıktı ya, senden ötesi yoktu adeta. Koca bir evren ve dört duvar geceler.
Yastığımın bir yanı boş, bir yanı azap. Şeytan azapta derler ya, sen inanma; şeytan bile uğramıyor oraya... Sadece yastık mı boş olan; peki ya yürek? Bakışlar boş, yaşam boş, yürek boş!..
Bir babanın şefkatli kolları gibi hüzün; her defasında içine alıyor her defasında sarmalıyor.
Koyup gidecek ne var ardında? Bir bak! Dönsen değecek mi, döndürsen kafi gelecek mi? Asla!..
Yitik bir zaman, yalnızlık yine başrolde. Bu defa figüranım ben.. Koca bir kale suru üzerinde kavgadayım. Önce bir dayak faslı ve ardından boşluğa süzülüş. Bir figüranım ben, rolünü iyi oynayan ama asla adından söz edilmeyen, hiç bahsi geçmeyen...
Zehir gibi tatlı, ölüm gibi sevimli her şey. Bir yanım yastaydı da öbür yanım zevkte.. Adeta dört köşe. Ancak, her bir köşe sana dair, her bir köşenin ucu küt. Hüznümde sendeydi meşkim de, zevkim de.. Neden bu denli sana hapisti hisler ve neden sendin çıkmaz sokakların buğulu feneri? Anlayamadım. Köşesi yok yaşamın, bir çember oldu artık..
Kimsesi yok şu burkulan yüreğin. Damarlarım boş, neşter izi derinlerinde. Acılar beni sana yaklaştırmıyormuş bunu öğrendim yokluğunda. Yokluğun hasret oldu, hasret zaten benim adım. Ben hep hasreti seçtim hep hasreti besledim.. Yokluğun tek şahidim.... .
-
Helal be eyvallah Gokhancıgım............
-
Kont kardeş seninde yazılarını bekliyoruz ve tabii ki diğer arkadaşlarında....
-
gökhan konuşturuyorsun yine helal olsun.... bu arada paylaşım için sağol
-
abi bidaha bu gönül bahçesi bölümüne girmim mi? diye düşünim yav bu raya girdim mi bir hüzün çöki üstüme neyse gökhyan hocam eline sağlık
-
gokhan abı supersın ya helal sana