Nizip İlçe Emniyet Trafik Denetimlerine Devam Ediyor
Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğinden yapılan açıklamada Nizip İlçe genelinde Şubat ayı (2009) içerisinde yapılan trafik uygulamalarında, 53 Araç trafikten men edilirken, 11 araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yapılıp mahkemeye edildiği belirtildi. Yapılan alkol denetimlerinde 614 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş olup, alkollü durumda araç kullanmaktan 3 araç sürücüsüne işlem yapılıp, sürücü belgelerine el konuldu. Emniyet Kemeri kullanmayan 9 araç sürücüsüne işlem yapılmıştır. 87 okul servisi denetlenmiş, 5 okul servisine işlem yapılmış, kırmızı ışık denetiminde 245 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, kırmızı ışık ihlalinden 41 araç sürücüsüne işlem yapılmıştır. Motosiklet denetimlerinde 30 motosiklet ve sürücüsü kontrol edilmiş, 4 motosiklet sürücüsüne işlem yapılmıştır. LPG denetiminde 297 araç denetime tabi tutulmuş, 2 araç sürücüsüne teknik değişikliği ruhsata işlememekten işlem yapılmış ve araçlar trafikten men edilmiştir. Toplam 211 ceza tutanağı düzenlenmiş, toplam 22.238.00 TL trafik cezası uygulanmıştır. Trafik kazaları bakımından 8 trafik kazası meydana gelirken, geçen yıl şubat ayı (2008) içerisinde 12 trafik kazası meydana gelmiş yapılan karşılaştırmada % 33’lük bir azalış olmuştur. Ocak ayı (2009) toplam kaza sayısı -10) ile yapılan mukayesede ise % 2o’lik azalış görüldüğü belirtildi. Araç tescil işlemlerinde 230 araca yeni tescil kayıt yapılmış, 177 sürücü belgesi düzenlenmiştir. İlköğretim okullarında çocukların trafik güvenliği yönünden bilinçlenmeleri amacıyla Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği olarak toplam 10 ilk ve orta öğretim okulunda seminer verilerek, broşür ve afiş dağıtılmıştır. Eğitim ve öğretim kurumlarında yapılan seminer devam ederken 2008 yılında olduğu gibi 2009 yılında da İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği trafik güvenliği projesi kapsamında trafik kontrol programına uygun bir şekilde devam ederek, araç trafik güvenliği açısından ( Sürücü – Yolcu – Yaya ) trafik kurallarına uygun bir şekilde araç kullanmaları, aşırı hızdan kaçınmaları, alkollü araç kullanmamaları, hatalı sollama yapmamaları, kırmızı ışık ihlali yapmamaları, yakın takipten kaçınmaları, geçiş hakkına uymaları, aksi davranışta bulunan sürücülere 2918 sayılı karayolları trafik kanununa göre ilgili maddelerden cezai işlem yapılacağı belirtildi.
Devamı İçin Tıklayınız...