-
İşte Benim Öğretmenim
İlk olarak Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde bulunan Birecik Bağlarbaşı İlköğretim okulunda göreve başlayan Türkçe Öğretmeni Songül Karataş yaklaşık olarak üç yıldır görev yaptığı Birecik Bağlarbaşı Köyünde gösterdiği başarılı çalışmalardan dolayı tüm köy sakinleri ve Birecik halkı tarafından örnek öğretmen olarak gösteriliyor.
Üç yıldır Birecik Bağlarbaşı İlköğretim okulunda Türkçe derslerine giren Songül Karataş,ders dışındaki zamanlarını çevre köyleri karış karış gezerek Bağlarbaşı İlköğretim okulunda mezun olan kızlarımızın liseye devam etmeleri için, öğrencilerin evlerine giderek birebir görüşerek köylerde onlarca kız öğrenciyi liseye ve okula kazandırdı. Görev yaptığı okulunda bir kütüphane oluşturarak Türkiye genelinde kitap bağışı kampanyası açan 500’den fazla kitabı okula kazandıran örnek Öğretmen Karataş, kütüphaneyi öğrencilerin ve köy sakinlerin hizmetine sundu. Çok yetenekli ve başarılı olan Songül Karataş, ayrıca okulda tiyatro dersleri de vererek çevre köylerde hazırladığı tiyatro oyunlarını çevre okullardaki öğrencilere yönelik gösteri hazırlıyor. Karataş’ın yetiştirdikleri öğrencilerin ise gerek Türkiye çapında gerek ilimiz ve gerekse Birecik ilçesinde bir çok dalda birincilik kazandı. Türkçe Öğretmeni Songül Karataş, gerek okula kazandırdıkları kız öğrencileri, gerekse başarılı olan öğrencilerini gördüğü zaman çok mutlu olduğunu belirterek, üç yıldan beri sosyal ve kültürel yönden elinden geleni yaptığını ve çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
Devamı İçin Tıklayınız...
-
Ülkemizin böyle ögretmenlere çok ihtiyacı var.