-
Nizip kültür merkezi
Nizip kültür merkezi.
Nizip'in şehir olabilmesi için gerçek bir kültür merkezine ihtiyacı vardır. Bahçeli yemyeşil, dışının bile cazibesi olan, içinde; tiyatro, sinema, konferans salonu bulunan, her yaş kuşağına hitap eden. Özellikle öğrencilerin ilgi merkezi olacak bir kültür sarayı, alt katının müze olarak kullanıldığı bahçesinde taşınmaz antik heykellerin tarihi eserlerin sergilendiği şehrin cazibe merkezi olacak bir kültür sarayı nasıl olur?.Bir düşünelim çok mu imkansız..
-
Müthiş bir fikir bence....
-
güzel bir fikir.sonuna kadar katılıyorum.
-
kültür ve sanat derneği bu amaçla kurulmak istenmişti zaten.
-
Sevgili abiler ve kardeşler bırakın bu meselelerimemleket kurtulmayı beklerken ne yapacaksınız Nizip'i? Bazıları burda ne için yazdığını ve maksadının nerelere ulaştığını hala anlamış değil. Ne kadar söylesek de anlayacak değiller. Öyleyse;.
Önce ülkeyi şu buhrandan çıkaralım. vatanı milleti seven, zam yağmuru yapmayan rumun oyunlarını başlarına çalan,AB'ye ABD'ye, Nato'ya BM'ye rest çekenkendi ülkesinin zengin iş adamlarına rest çeken dünyayı dolaşmayıp ankara'da makamında oturan, faizi kökünden kaldırıp sıfırlayan, ahbap çavuş ilişkisine girmeyen, yallah deyip musul ve kerkükü alan, azeri kardeşlerimizin sorununu çözen daha benzeri bir çok işi yapacak bir hükümet kuralım. Memleketi hizaya sokup sonra ilçemize bakalım. Değil mi?
-
Kadayı abim demiştin ya hani Cumhuriyet ilköğretim okulu yıkılsın diye işte şimdiki konunuzla birleştirirsek o kültür merkezinin olacağı yer açık..Cumhuriyet okulu....
-
süper bır fıkır umarız sadece fıkır olarak kalmaz işallah gerceklesır
-
Arkadaşlar,.
Ben Nizip'te yaşamıyorum. Uzaktan laf edincede yanlış anlaşılıyor. Bayramda, Nizip'e geldiğimde yeni yapılmış olan bir "ucube" gördüm. "Osmanlı Parkı" denilmiş adına. Oldukça da para harcanmış. Bu parkı gördükten sonra şunu düşündüm "Nizip iiyice bitmiş." O kadar çirkin bir park yerine, düzgün bir kültür merkezi yapılamaz mıydı. Ya da o ucubenin bir kısmına bir "KOnser, tiyatro" ünitesi inşa edilemez miydi? Edilemezdi. Çünkü Nizip çirkin bir şehir olma yolunda aldığı yoldan geri kalırdı. Şimdi de diyeceksiniz ki, "Sana ne, sen Nizip'te değilsin bizim hoşumuza gidiyor. Çok da güzel ayrıca, sen ne anlarsın güzelden? Belediyemiz çalışıyor, belediyeye pislik atma. Belediye ne yapsa yaranamıyor." Belki de haklısınız. Ama elinizi vicdanınıza koyup söyleyin, o ne kadar çirkin, tarzı olmayan, kaba bir park? Kültür merkeziniye yapılsın. Osmanlı Parkı var ya! Nizip'te Osmanlı'dan kalan bir sürü "mamur" alan var ya! Hanlar, hamamlar, medreseler. Zaten Zeugma da Osmanlının. Nizip'te çok öneml, bir yer olduğu için Nizip Savaşını orda yaptı Osmanlı. Sırf Nizip'in adı tarihe kalsın diye. Kültür Merkezi yapılsın, onun adı da Osmanlı olsun. .
-
babayiğit kardeşim.
eleştirilerin doğal,ancak bunları yetkililerle bire bir konuşsaydın,çözümü kolaylaştırmaz mıydın?Sanat ve ,tarih ve estetik üzerine bayağı bilgi ve deneyim sahibisiniz.Bu anlayışınızı daha reel ölçütlerle ve direk muhatabına yaparsanız,fikirleriniz berheva olmamış olur..
Dinleyen mi var,derseniz;en azından denemelisiniz.Esasına gelince;aslında belediye başkanlığının 1500 kişilik bir kültür merkezi inşaatını bizzat kendisinden duymuştum.Hastane civarı diyordu.Belki Orhan bey daha taze bilgi verebilir.Keşke dediğiniz gibi Osmanlı parkının altına bir kültür merkezi,tiyatro-konferans salonu gömülebilinseydi...Ne yapalım?oldu bir kere..
selamlar.
-
kimse gençlere sahip çıkmıyorsa biz kendimize sahip çıkmalıyız.ağlayıp sızlamak zamanı değil,yok salon yok,park yok tesis yok...yok yok.ama kahve köşelerinde oturacağımıza bır şeyler yapamazmıyız acaba? buna kafayı yormanın zamanı gelmeli artık.sağlıklı günler
-
İyi olur İnşallah...!!!.
.
Mehmet AĞBALIK.
-
tilki abla, kimse işi varken kahve köşesine gidipde oturmaz. kahve köşelerine giden yolları hükümet kapatacak..
binaların mimari yapısı değişmedikten sonra okulun yeri bu iş için biçilmiş bi kaftandır..
-
Gaziantep milletvekili Mehmet SARI ile görüşmemizde bu konuyuda gündeme getirdik.
Mehmet SARI :
Kültür merkezi için 5 proje hazırlandığını, projelerin incelenmesi için belediye başkan yardımcısı Latıf beye talimat verildiğini, uygulanabilir olanı için hızla hareket edilip ihaleye çıkılacağını, yer olarak ise Altınbaş okulu arkasının planlandığını söyledi.
[GOOGLEMAP]37.018179,37.815177[/GOOGLEMAP]
-
Mrb arkadaşlar konuyu açtıgınız için teşekkürler kültür merkezinin yanında otel veya pansiyonda yapılması lazım.....