Nizip Hemşericiliği İvme Kazanıyor
Son zamanlarda özellikle Niziplilik kültürünün ön plana çıkması tüm Niziplileri sevindiriyor.Yıllardır hep eleştiri alan bu konu yavaş yavaş istenilen düzeye gelmeye başladı.Öncecen nerelisin sorusuna “Ben Urfalıyım ama Nizipte oturuyorum” veya Antepliyim ama Nizipte oturuyorum” gibi cevaplar işitirdik.Halbuki 20-30 sene bu şehrin ekmegini yemiş bir insan direk olarak ben Nizipliyim diyebilmeli..İşte bu kimlik tartışması son yıllarda olumlu yönde ivme kazandı.
Ben bu olumlu etkide tespit edebildigim bazı hususları sizinle paylaşmak istiyorum.
Bunlardan ilki siyasi temsilcilerimiz..
Başta Belediye başkanı ve bölge milletvekillerimiz olmak üzere şehrin en önemli sorumlu kişilerinin Nizip ile ilgili duyarlı yaklaşımlarıdır. Eskiden seçimden seçime ancak yüzlerini gördügümüz oy verdigimiz milletvekilerimiz son zamanlarda Nizip ile ilgilenmeye başladılar. Özellikle son dönemlerde Mehmet SARI isminin ön plana çıktığını belirtmek isterim. Yine Şimdiki başkanımız AKDOĞAN’nın İstanbul Ankara demeden Nizip ile ilgili toplantı ve açılışlara iştirak etmesi de şehrin tanıtımına ve hemşericilik anlayışının gelişimine önemli katkı sağladı.
İkinci anlatacağım etken ise dernek ve internet siteleridir.
Burada Nizip.com’un katkıları çok büyük önem taşıyor. Gerçekten de son yıllarda gerek araştırmaları ve gerekse sosyal organizasyonları ile Nizip.com adeta bir şehir buluşma noktası oldu. Gurbette olan hemşerilerimizin takip merkezi Nizip.com üzerinden yapılıyor dersek yanlış olmaz.
Yine Büyükşehirlerdeki derneklerimiz Niziplileri buluşturma ve kaynaştırma yönünde önemli adımlar attılar.
Bütün bu gelişmeler Nizipli olma ve hemşeri anlayışımıza önemli katkılar sağladı düşüncesindeyim.
Mehmet PARLAR
0535.7258585
parlarajans@hotmail.com