-
ÖGRETMENLER GÜNÜ
Nizipte eğitim gördüğüm; ilkokula devam ettiğim Nizip Salih Ekmekçi İlkokulu ve Nizip Orta OKulu öğretmenleri başta olmak üzere tüm ögretmenlerin ve eğitim ögretim camiasının ögretmenler gününü kutlar. BAşarılı ve mutlu seneler temenni ederim..
AV.HAsan Savaş ASLAN.
-
başta annemin sonrada tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım.
uğur dersanesini unutmadan olmaz.
laülü.
-
ÖĞRETMENİM CANIM BENİM
Böyle başlarız daha ilkyıllarda öğretmenlerimizin gününü kutlarken.Farkında değiliz canm derken ,benim derken Birileri bize öğretmiştir işte ......
Edebiyatı yapıla geldi yıllardır.Herkes canım dedi benim dedi fakat işbaşına geldiğinde unuttu canını.Üzerinden politikalar yapıldı.nice kahramanlık yazıları yazıldı..
Baba adam ,hasbi adam,harbi adam Geçmişi akıl,bilimle geleceğe taşıyacak adam.
Ömrünü öğrencilerine adayan adam,eli kalem tutan bundan dolayı milletini ayakta tutan adam.Gönül dunyamızı ilim ve irfanla yoğuran adam,dünden bugüne aşkla çağlayan hakikat,mziden atiye uzanan medeniyetin ulu çınarı,,bilgi binasının bilge mimarı,anneden sonra ana ,babadan sonra baba,candan bir arkadaş,sami bir dost,onlar gün oldu cephede komutan gün oldu camide imam,atölyede usta ....
BÖYLE DEDİLER SANA ÖĞRETMENİM.
Ama bu sıfatlar niteleyeninsanlar gereken değeri pratikte göstermediler.Sana gereken maddi ve manevi değeri vermediler.Yönetici olup duygunu sömürdüler.
VE SONUNDA EV KİRASININ 350-400 YTL. OLDUĞU BİR MEMLEKETTE 850YTL. Yİ LAYIK GÖRDÜLER.
.
.
-
Maalesef durum böyle; ama inşallah öğretmenlerin maaşlarında da ekonomiye bağlı olarak düzeltme yapılır ve öğretmenlerimiz ek iş yapmak zorunda kalmazlar. Yeni yapılan bir araştırmaya göre öğretmenlere en çok özlük hakkı veren ülke Türkiye imiş. Ha, özlükhakkı karın doyurur mu diyeceksiniz. Yok, ama sadece bilgi olsun diye vermek istedim.
-
Benim tanıdığım öğretmenler 850 almıyor ama,tahminim 1250 civarında alıyorlar.... Eeeeee adamın öğretmen olası geliyor valla.... Ben 415 ytl ye çalışıyom....
-
huziciğim o senin dediğin ;maaş+ekders toplamı olur.yeni başlayan bir öğretmen aşağı yukarı 850 ytl alır.ek ders alamayanlar var.Allah yardım etsin.tabii öğretmen fedakardır,kanaakardır.Yoksa cunca maddi,manevi çileyi nasıl çeker?.
450 ytl de iyidir.Senin gibi bekar ,yalnız,gariban arkadaşa! 200ytl’ye çalışan da var ona bakarsan.diil mi yani?.
-
Hüzeyfe can insanın öğretmen olası geliyor diyorsunuz.ömür boyu 450 ytl ye çalışacağınıza sınava girin 4 yıl okuyun öğretmen olun .olun bakalım kazanması ,okuması nekadar emek istiyor ne zahmetler gerektiriyor..
Öyle eleştirin ,saygının en iyisine layık öğretmenlerimizi. .
Bu güne gelmemde emeği olan tüm öğretmenlerimi ve halen canını dişine takarcasına çocuğumu okutan öğretmenin öğretmenler gününü kutlarım.
-
HÜZEYFE kadaş ben şahsen öğretmen arkadaşlarımın maaşlarının burada polemik konusu olmasını istemem. yalnız bilginiz yanlış .bugün maaş bodrosuna baktım halen 848 ytl. maaş alan arkadaşım var.Ülkemizde ekders almayan on binlerce öğretmenin oduğunu da hatırlatırım..
Ayrıca bu insanlar Nizip te yaşamıyor.Ankara’da ,İstanbul’da yaşıyorlar..