-
8 Kişilik Aile’ye Yardım
Geçtiğimiz gün NRT Ana Haber Bülteninde ekranlara getirdiğimiz Kütüz ve Çepik Aileleri’nin dramı yürekleri burkmuştu. Nizip İlçe Kaymakamı Hakan Yusuf Güner tarafından kiralanan 2 odalı evde yaşam mücadelesi veren Sıdıka Kütüz ve Safiye Çepik ile 6 çocuk NRT izleyenlerini gözyaşlarına boğdu. 15 gün sonra evin aylık kira bedelinin yenilenmesi gerektiğini gözyaşlarıyla anlatan Sıdıka Kütüz ve Safiye Çepik yetkililerden ve Hayırsever vatandaşlardan yardım etmelerini bekliyor. Haberimiz üzerine Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt tarafından aileye nakdi yardım yapıldı. 5 aylık kira bedellerini karşılayan Özyurt, 8 kişinin yaşadığı 2 odalı evde yaşam mücadelesi Sıdıka Kütüz ve Safiye Çepik’e 500 YTL para yardımında bulundu. Parayı aileye teslim etmek üzere harekete geçen NRT haber ekibi ailenin kapısını çaldı. Gördüğü yardım karşısında oldukça sevinen Kütüz ve Çepik, Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt’tan Allah Razı olsun. Eğer bu para gelmeseydi bizler çocuklarımızla birlikte bu evden çıkmak zorunda kalacaktık şeklinde duygularını ifade ettiler.
Devamı İçin Tıklayınız...
-
Bu yardımlar geçici çözümler, asıl kalıcı olarak ne yapılabilir, bence aileye iş verebilecek birilerinin çıkması gerek, yoksa ellerindeki para bitince yine aynı sefalet devam edecek. Allah yardımcıları olsun.