-
Ýmanlý Ölmek
Gavs-ý Sani Hz....son Nefeste Imanla ölme Hakkýndaki Sözleri
Biz Ümmeti Muhammedin imanýný kurtarmak için elimizden geleni yapýyoruz.
Ýnsana enlazým olan þey imandýr.En mühhim olan husus imandýr.
Ve insanýn en mühim meseleside sekeratta imanla gidebilmesidir.
Ýnsan imanla gittikten sonra ahirette iþi kolaydýr.Çünkü cenabý hakkýn yüz merhameti vardýr.
Dünyaya bir rahmetini,ahirete doksan dokuzunu saklamýþ.Bu dünyadaki rahmetini tüm kullarýna varmiþ mümin fasýk kafir hatta onu inkar edenede ,ama doksan dokuz rahmetini mümin kullarýna saklamýþtýr.
Ýnsan mümin olarak imanla göçerse orada iþi kolaydýr.
Takva Ýmaný korur ameli salihde onu kuvvetlendirir.Sekerat zordur.
Ölüm aný tülbent nasýl dikenler üzerinden alýnmak istendiðinde nasýl ona gerer ona onu defome eder aynen öylede ruh vicuttan çýkarken insan ýzdýrap eder acý çeker sýkýntý duyar.
Buda yetmiyormýþ gibi þeytan son nefeste ona insana musallat olur.
En sevdiðinin kýlýðýnda gelir.Vefat etmiþ olanlardan ,insan telkinde bulunur.
Derki bak seni nasýl sevdiðimi biliyorsun .Ben senden önce gittim orada gördüm.
Orda geçerli din yahudilik dinidir.Gel sen o dine geç periþan olma .Onu kandýrmaya çalýþýr.
Ýkna edemezse hristiyanlýðý teklif eder.Eðer yinede kandýramassa elinde bir bardak su sekerattaki o acý çeken insana onu gösterir.
O lisaný haliyle ondan bana su ver diye talep ettiðinde veririm ama baþýnla bana bir secde et diye onu imansýz götürmeye çalýþýr.
Neuzibillah içte bu sýkýntý ve þeytanýn musallat olduðu esnada insan kalbinde iman hakikatleri ile ilgili bir nebze þüpheye düþse ,tereddüte düþse ,inkara düþse bu hal üzere ölürse imansýz gider.
Bütün hayatý boþa gider.
Bu tasavvuf,bu sadatý kiramýn en büyük faydasý son nefestedir.
Sadatý kiram,onlarýn ervahý Cenabý hakkýn izniyle sekeratý mevtanýn baþýna gelir.
O mekaný þeytan terkeder kaçar ve insan iman üzere ölür Cenabý hakkýn huzuruna varýr.
'' Kim o sadatýn elini tutarsa ,sekiz þartý yaparsa ilahi noterde bunlara vekalet vermiþ oluyor.
Ýlahi noterde o sadata vekaletname veriyor.
Son nefeste ölürken imanla ölme vekaletnamesi ,þeytana karþý yardým vekaletnamasi,kabirde sual melekleri gelince yardým vekaletnamesi,mahþerde þefaat vekaletnemesi,sýrattan geçerken yardým vekaletnamesi.
O vekaletnameyle o zat gelir þeytan kaçar,melekler neden geldin dediðinde de Allah(c.c)onun vekaleti var ,ben kabul ettim ona karýþmayýn der.
O þekilde gerek son nefeste,gerek kabirde,gerek mahþerde,gerek sýratta o vekaletnameyle gelirler.Ümmeti muhammede yardým ederler.Þart deðil ama bukadarda faydasý var ne dersiniz buyurmuþlar.
BUNLAR BÝR SÜRÜDÜR.BU SÜRÜNÜN SAHÝBÝ PEYGAMBARÝMÝZDÝR.BÝZDE ACÝZANE BU SÜRÜNÜN ÇOBANIYIZ.BÝZDE HÝÇBÝRÝNÝN ZAYÝ OLMAMASI ÝÇÝN ELÝMÝZDEN GELENÝ YAPIYORUZ.YORULURSAK SIRTIMIZDA TAÞIRIZ,O HASTA OLURSA ÝLAÇ VERÝRÝZ ÝYÝLEÞTÝRÝRZ.ÝLLA ÖLECEKSE MUNDAR GÝTMESÝN DÝYE KESERÝZ.ÇOK ÞÜKÜR BU POSTA OTURDUÐUMUZDAB BERÝ KURDA KAPTIRMADIK.ÝMANSIZ GÖNDERMEDÝK.''(GAVS_I SANÝ K.S.A)
"Alimlerden bir tanesi menzile gidip GAVS-SANÝ HZ. lerini görmek ister.
Hazýrlýgýný yapýp yola cýkar,menzile gelir. Birkac gün kalýr bir þey dikkatini ceker, onu düþündürür.
Sonunda dayanamayýp GAVS HZ. lerinin yanýna gelir efendim der: "Biz alimler sohbet anlatýrýz vaaz veririz sohbet biter cýkar gideriz peþimiz sýra kimse gelmez.
Siz geliyorsunuz bir sey söylemiyor sadece bakýp tövbe verip cýkýyorsunuz peþiniz sýra dünya akým ediyor bu muhabbettin sýrrý nedir?"
GAVS HZ.leri buyurur:
"Þu havada asýlý duran elektirik telini görüyormusun?" Alim:
"Evet!" der.GAVS HZ.leri:
"Peki icinden akým geçiyor biliyor musun?" Alim:
"Evet!" der. GAVS HZ.leri: "Peki geçen akýmý görebiliyor musun ?
" Alim duraksar. GAVS HZ .leri devam eder sözüne:
Ýþte mürþidle mürid arasýnda böyle bir akým vardýr...
Göz görmez gönül hisseder..."
-
Allah c.c. onlardan razý olsun. Allah hepimizi imanlý göçmeyi nasip etsin. Amin.. Mustafa gardaþ güzel paylaþýmýn için teþekkürler...
-
-
Mustafacýgým çok teþekkürler.
Senin anlattýklarýnýn ýþýgýnda düþünüyorum.insanýn iki tane gerçek düþmaný var Biri ÞEYTAN digeri NEFÝS þimdi bu iki düþmanýn karþýsýnda ÝNSANOGLU ise TEK tek kiþi iki kiþiyle nasýl mücadele etsin o zaman insanýnda bir alime bir MÜRÞÝDE yani yol göstericiye ihtiyacý olacak bu ihtiyaçtan dolayý bir üstada müride gidip iki kiþi olmasý lazýmki iman ve irfan mücadelesi verip son demde iman kurtarabilsin.Selamlar
-
Kainatta en yüksek hakikat iman'dýr.
Ýman insaný insan eder, belki sultan eder.
Ýman hem nurdur hem kuvvettir. Hakiki imaný elde eden kiþi kainata meydan okur.