-
Akhenaton Aklansın Artık
Akhenaton, halkını tek tanrıcı inanca yönlendirmek isteyenama sonrasında halkı tarafından devrilen firavundur. Onun başarısızlığından kısa süre sonra aynı bölgeye Musa gelecek ve tek tanrıcılığı Yahudilik olarak köklü biçimde kuracaktır..
Tarih boyunca firavunlardan hep tanrılık iddialarında bulunmuş mısırlı krallar olarak bahsettik ama Akhenaton bunun tersine tek tanrı inancını savunmuş, mü’min olduğu iddia edilen bir firavundur. .
tüm firavunlardan bahsederken hep kafir dedik, ilah olduğunu iddia eden krallar dedik ama bunların arasında Akhenaton’a hep haksızlık ettik. istedim ki Akhenaton’un ismi aklansın.. Hani yusuf’u kardeşleri kuyuya attıklarında eve gelip babalarına yusuf’u kurt yedi demişlerdi ve tüm kurtları zan altında bırakacak bu yalanla birlikte kurtları mahzun bırakmışlardı, dilleri olsaydı kurtların; hayır biz yapmadık diyeceklerdibelkide ....
işte Akhenaton’un durumuda yusufu yediği iddia edilen kurta ne kadar da benziyor. belkide yıllar sonra firavunlardan bahsedilirken ona da kafir denileceğini bilseydi elem duyardı ve ismini aklamak isterdi.. .
belki Akhenaton yok ama ben onun yerine bu işi yapmak istedim. belki size tuhaf gelecek ama sanki biri beni aklasın diyor çağlar ötesinden....
Akhaneton kafir olmayan tek ilaha inanan bir firavundu....
-
Başlığı okuyunca tamam dedim bizim Akhenaton yine bir pot kırmıştır,diye.... Az kalsın konuyu okumadan cevap yazacaktım.... Heh heh....