Nizipde Cuma Hutbesinde Yeşil
http://www.kenthaber.com/Resimler/2006/06/14/00029399.jpg[/IMG] Arkadaşlar, Bu Cuma Nizipteydim. Cuma Namazını Müftülük Camiinde kıldım. İbrahim Halil hoca Hutbede: Şükür Nimetleri artırır konusunu işledi. Fakat Müslümanların onurlu olması gerektiğinden bahsederken arada şöyle bir cümle kullandı. Ben kesinlikle hocama bu konuda katılmıyorum..
"Bir yeşil kart alma uğruna, 40 tane yalanı bir arada söyleyip, devleti kandırmaya çalışmak, müslümanın onuruna yakışmayan bir harekettir. Yüzlerce dönüm tarlası olan bir kişi de Yeşil karta müracaat edip, devleti kandırma yoluna gidiyorsa, Burada gerçek fakir olupta alamayanların hakkına tecavüz etmiş oluyor.".
Tabi burada bir kaç tanede örnek verdi..
Şimdi; Sayın hocam. güzel hoşta. Vatandaş devletten zengin değil ki. Yeşil kartlı biri özel kliniğe gidip muayene oluyor, yeşil kart hesabından o doktor devletten 13 veya 15 YTL muayene ücreti alıyor..
Ama Yeşil kartsız gidince, bir pratisyen doktor 40 ytl, uzman doktor 60 YTL para alıyor. Bunun manası nedir?.
Resmen şunu diyorlar. "Biz devleti kandırıp soyamıyoruz ama vatandaşın omuzuna fırsat bulunca biniyoruz.".
Evet, vatandaşın 200 dönüm tarlası var. 5 çocuğu da var. her muayene için 60 ytl parayı bir araya getiremez. Daha alacağı ilaçlarda bunun cabası..
Hocam, Yeşil kart için yalan söylüyorlar, oradaki insanları kandırıyorlar demekle birlikte, keşke bu konularıda dile getirseydin..
Devlet hep vatandaşın dürüst olmasını istiyor, peki vatandaşın da devletin dürüst olmasını isteme hakkı yokmudur? Ya da vatandaşın hakkını koruma görevi yok mudur.?.
Evet Son olarak sorumu tekrar ediyorum:.
"NEDENSAĞLIK BAKANLIĞININ YEŞİLKART HESABINDAN 15 YTL ALAN BİR ÖZEL KLİNİK, SİVİL VATANDAŞTAN 60 YTL ALIYOR.?".
İşte milleti yalan söylemeyesevkeden asıl durum budur diyorum..
Görüşlerinizi bekliyorum..
Edited by - küçükdeco on 17.11.2006 15:01:11
Edited by - küçükdeco on 17.11.2006 15:02:02