“Haydi Kýzlar Liseye” Kampanyasý
Birecik Ýlçesi Baðlarbaþý Ýlköðretim okulu gerek sosyal ve gerekse kültürel yönden bir çalýþmaya daha imza attý. Geçen yýl kompozisyon yarýþmasýnda Türkiye Birinciliði ve Birecik’te yapýlan belde ve köy ilköðretim okullarý arasýndaki bilgi yarýþmasýnda 1. olan Baðlarbaþý Ýlköðretim Okulu OKS ve SBS’de ayný baþarýlarý gösterdi. Okul Müdürü Mustafa Demir yönetiminde Türkçe Öðretmeni Songül Karataþ, Sýnýf Öðretmeni Aysel Uysal, Biliþim Teknolojileri Öðretmeni Mustafa Atlý, Okul Müdür Yardýmcýsý Mehmet Yücel ile Köy Ýmamý Hasan Erol ve Köy Hemþiresi Ayþe Kaymaz’la köy köy dolaþarak Ýlköðretimden mezun olan kýzlarýn liseye devam etmeleri için aileleri ikna çalýþmalarý yapýldý. Bu çalýþma Sonucu baðlarbaþý Köyünden mezun olan tüm kýzlarý liseye kayýt yaptýran ekip, geçen yýl mezun olup da liseye gitmeyen kýz öðrencilerinin de liseye devam etmesi için verilen gayretler boþa çýkmadý. Konuyla ilgili bir açýklama yapan Birecik Baðlarbaþý Ýlköðretim Okulu Müdürü Mustafa Demir, “Haydi Kýzlar Liseye” Kampanyasýnýn amacýna ulaþtýðýný belirterek þuan tüm kýz çocuklarýnýn okula baþladýklarýný ifade etti. Birecik Baðlarbaþý Ýlköðretim Okul Müdürü Mustafa Demir “ Haydi Kýzlar Liseye” kampanyasý çerçevesinde her zaman bizlere destek olan Birecik Kaymakamý Ozan Balcý ve Birecik Milli Eðitim Müdürü Ali Tavacý’ya ve Þube Müdürü Mehmet Türkdeniz’e çok teþekkür ederim. Umarým kampanyamýz tüm çevre ilçelere yayýlýr. Eðitimin önemi biliyor ve bu konuda da her türlü çabayý gösteriyoruz. Þeklinde konuþtu.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...