-
Bir bayram düşlerdim!
Bir bayram düşlerdim!
Bir bayram düşlerdim; ümmetçe başımız dik yaşadığımız, sevincimizin kursağımıza düğümlenmediği, yediğimiz lokmaların boğazımızda kalmadığı bir bayram. .
Bir bayram düşlerdim; ümmetin anası kaçırılan, babası öldürülen, ocağı kundaklanan, çocuklarının her biri bir izbeye sığınan, harim-i ismetine namahrem eli değen bir viran haneye dönmüş topraklarında, çocuklarının öksüz, yetim ve boynu bükük girmediği bir bayram..
Bir bayram düşlerdim; İslam ümmetinin mazlum çocuklarının zamanın ırmağında akan bir süprüntü gibi değil, zaman ırmağının yatağını belirleyen, kıyılarını gürül gürül akan sularıyla döverek verimli kılan bir nehre benzediği bir bayram. Pasif nesne değil; aktif özne olduğu, onun yaptıklarına düşmanlarının hayalinin yetişemediği, kendisini öldürmek için gelenlerin kendisinde dirileceği kadar temsil kabiliyetine sahip olduğu bir bayram. .
Bir bayram düşlerdim; yaralı ve bin bir pareli coğrafyamızın her yanından gürül gürül kanın gitmediği, 'evlatlarının' ah u enininin arşı titretmediği, viran olmuş hanelerinde baykuşların ötmediği, topraklarını ahlaksızların, soysuzların, sütsüzlerin, düzenbazların, madrabazların, hilekarların, mülhitlerin, müfritlerin, ifritlerin, hainlerin ve zalimlerin yönetmediği bir bayram. .
Aksine, dinde kardeşleri olmasa da insanlıkta eşleri olan dünyanın farklı dinlerine, kavimlerine, coğrafyalarına, milletlerine mensup mazlum, mağdur ve muhtaçlarının yarasını sarmak, yüreğini onarmak, onlara müşfik bir ana eli olmak için tüm imkan ve gücünü seferber ettiği bir bayram. .
İmanından kaynaklanan şefkat ve merhametinin Afrika kıtasının açlarından, Venezuela'nın afetzedelerine, Harlem'in *****keşlerinden ve köprü altı çocuklarından, Manila'nın şehvet tuzağına düşmüş çocuklarına varana dek; her bir mazlum, mağdur ve mahruma ulaştığı bir bayram. .
Bir bayram düşlerdim; bir öndere sahip olan, önderi kendisine ana olan, kendisi ise insanlığın diğer toplumlarına ana gibi olan bir ümmetle girdiğimiz bir bayram. .
-
Bu, islamı öğrenip yaşamakla mümkündür...
-
<table border="0" <tbody <tr <td <p class="baslik" [u]Bayram Duası</u .<p class="textim" Ya Rabbi tadına bütün milletin,
Varacağı bayramlara eriştir
Milletinin yarasını devletin,
Saracağı bayramlara eriştir
Devletin milletin verip el ele
Kimsenin kimseyi etmeden köle,
Zenginin fakirin gönül gönüle
Gireceği bayramlara eriştir.
Fukaranın rezil olduğu değil,
Hastanede rehin kaldığı değil,
Memurların zekat aldığı değil
Vereceği bayramlara eriştir.
Her mübarek bayram gelince böyle,
İşçi köylü mahzun olmasın öyle,
Cebinde harçlığı göğsünü şöyle
Gereceği bayramlara eriştir.
Ya Rabbi halimiz ayandır sana,
Tahammül kalmadı dökülen kana,
Savaşın kavganın, terörün sona
Ereceği bayramlara eriştir.
Sağımız solumuz düşmanla kaplı,
Sırtımızda nifak hançeri saplı.
Yüreklerin birlik beraber toplu
Vuracağı bayramlara eriştir.
Arif der ki Ya Rab Müslüman Türk’üm
Bu düzen tartmıyor çok ağır yüküm,
Türk’ün ve İslam’ın yeniden hüküm
Süreceği bayramlara eriştir.
Ozan Arif .</td </tr </tbody </table <table border="0" <tbody <tr </tr </tbody </table Söylenen.
-
<p style="margin-bottom: 0cm" class="western" Bayramlarımıza sahip çıkalım, oyuna gelmeyelim.<p style="margin-bottom: 0cm; line-height: 160%" class="western" align="justify" Güzel Ramazan günlerimizin armağanı olan ramazan bayramımız hepimiz için çok kıymetlidir. Hele bir de orucumuzu elimizden geldiğince hakkıyla tuttuysak o Ramazan Bayramı çok kıymetlidir.
Lakin görmekteyiz ki basın kuruluşları ve belli bazı odaklar tarafından Ramazan Bayram’ımızın ismini şeker bayramı olarak lanse etmeye çalışan insanlar bulunmaktadır. Bu insanlar islamla ve oruçla alakaları bulunmamakla beraber bizim bayramımızın ismini değiştirme cüretini kendilerinde bulmuşlardır.
Unutulmamalıdır ki şeker bayramı Türkiye'deki sabetaycılar tarafından 15 Şubat'ta kutlanan bir dini bayramdır. Kendi bayramlarının ismini bizim bayramımızın ismine kazımak isteyen odakları tanıyalım ve onların amaçlarını gerçekleştirmelerini engelleyelim..<p style="margin-bottom: 0cm; line-height: 160%" class="western" align="justify"
.<p style="margin-bottom: 0cm; line-height: 160%" class="western" align="justify" Kendimiz bayramımızın ismini doğru telaffuz ettiğimiz gibi çevremizdeki insanları da bilgilendirelim. Doğruyu anlatalım. Herşeye rağmen şeker bayramı olarak nitelendirmeye devam ederlerse onların kim olduklarını bilelim. Bu bayram bizimdir ve ismini de kendimiz koruz..<p style="margin-bottom: 0cm; line-height: 160%" class="western" align="justify"
Hepiniz Allah'a emanet olunuz..
-
üstteki YAZİ DEGERLİ HOCAM İ .HALİL ERDOGANA AİTTİR.KENDİSİNİN MÜTEVAZİLİGİNE HAYRAN KALDIM .BİZİ DE YÖNLENDİRMEK İÇİN BANA MSNDEN KONUYU GÜNCELLEMEMİ İSTEDİ BEN HOCAMA BURDAN TEŞEKKÜRLERİMİ GÖNDERİYORUM.HOCAM SEN YAZ MERAK ETME BİZ TAKİPTEYİZ.EMEGİNE YÜREGİNE SAGLİK.
-
alıntı:
"quote" İ.H.Er. demişki:
<table border="0" <tbody <tr <td <p class="baslik" [u]Bayram Duası</u .<p class="textim" Ya Rabbi tadına bütün milletin,
Varacağı bayramlara eriştir
Milletinin yarasını devletin,
Saracağı bayramlara eriştir
Devletin milletin verip el ele
Kimsenin kimseyi etmeden köle,
Zenginin fakirin gönül gönüle
Gireceği bayramlara eriştir.
Fukaranın rezil olduğu değil,
Hastanede rehin kaldığı değil,
Memurların zekat aldığı değil
Vereceği bayramlara eriştir.
Her mübarek bayram gelince böyle,
İşçi köylü mahzun olmasın öyle,
Cebinde harçlığı göğsünü şöyle
Gereceği bayramlara eriştir.
Ya Rabbi halimiz ayandır sana,
Tahammül kalmadı dökülen kana,
Savaşın kavganın, terörün sona
Ereceği bayramlara eriştir.
Sağımız solumuz düşmanla kaplı,
Sırtımızda nifak hançeri saplı.
Yüreklerin birlik beraber toplu
Vuracağı bayramlara eriştir.
Arif der ki Ya Rab Müslüman Türk’üm
Bu düzen tartmıyor çok ağır yüküm,
Türk’ün ve İslam’ın yeniden hüküm
Süreceği bayramlara eriştir.
Ozan Arif .</td </tr </tbody </table <table border="0" <tbody </tbody </table Söylenen. amiin pala abime ve hocama saygılar
-
Abiler hepinize biz deteşekkür ediyoruz elbette.
Yapılan emekler karşılıksız kalmadığı zaman, mutlaka bu da bizim için teşvik edici olmaktadır.
Saygı ve hürmete layık sizlersiniz.
Edited by - İ.H.Er. on 10/16/2006 06:53:04 AM
-
Dostlar inanıyorumki burada ve buna benzer sitelerde yazılan yazı ve yorumlar İnşaallah boşlukta kalmaz, Rabbim C.C. belki birilerimizin ayılmasına vesile kılar bu ortamlarıda;
''Türk’ün ve İslam’ın yeniden hüküm
Süreceği bayramlara eriştirir.''
-
Tabi buna AMİN demek geliyor içimden.
İNŞAALLAH......