Namaz Beyannamesi yada Kampanyası
Aslında Türkiye çapında olması lazım ama biz burda Nizip çapında düşünelim. Çok tesirli bir Namaz beyannamesi metni hazırlanıp, bu metin ilçenin her tarafını kapsayacak şekilde dağıtılmalı, gerekirse icazetli ve bu konuda araştırması olan, ağzı laf yapan, hitabeti güçlü, takva ehli bazı alimler davet edilerek bir kaç gün üstüste panel, konferans, seminerler verilmeli.
Bu beyannamede özellikle aşağıdaki maddeler vurgulu bir şekilde anlatılmalıdır.
1. Beş vakit namazı Hz. Muhammed (s.a.v.) efendimiz ömrü boyunca hiç terketmemiştir (haşa)
2. Sahabe-i güzin de aynı şekilde onun yolundan gitmişler, sonra gelen tabiin, etabu tabiin, ve tüm geçmiş müslümanlar 5 vakit namazı kılmışlardır.
3. Geçtiğimiz yüzyıla kadar, tüm islam ülkelerinde yaşayan müslümanların yüzyde yüze yakını 5 vakit namaz kılıyordu.
4. Osmanlının 600 kusur senelik iktidarında 5 vakit namaza teşvik için valilere fermanlar gönderilmiş, halkın yüzde yüze yakını 5 vakit namazını kılmış ve bu sayı günümüzde %10 lara düşmüştür.
5. Cuma günü ezan okunduğu zaman alış verişi bırakın diye kesin emir olmasına rağmen, cumaya biraz geç kaldığınız zaman, çarşı pazar, kahvehane her taraf adam kaynıyor. Sanki cuma değilmiş gibi bir memleket görüyoruz. Halbuki hür, akıllı, buluğ çağına ermiş her müslüman cuma saatinde cami de olması gerekir. Bu bir sünnet değil farzdır.
6.5 Vakit namazı kılan kardeşlerimizi camide kılmaları için teşvik etmelidir. Cemaatten ayrı kalan bir kişiye şeytan musallat olur.
7. Camilerimiz 5 vakit namazlarda cuma günü gibi dolmalı, cuma günleri ise kesinlikle sokaklara taşmalı ve trafik tıkanmalıdır.
8. Osmanlıda ve önceki islam ülkelerinde cuma saatinde sokakta kadın, deli ve hayvandan başka hiç bir kimse kalmazdı.
9. Cemaatle namaz Vacip derecesinde kuvvetli bir sünneti müeekeddir. Bunu hafife almamaka gerekir. Bu camiiler cemaatsiz devam ederse başımıza bela gelir, musibet gelir, şeytana maskara oluruz.
10. İamamlarımızın bu işe azami ehemmiyet gösterip, gerekirse mahallesinde ve köyünde kampanya başlatıp, birebir görüşüp, insaların namaza başlamalarını sağlamaları lazım. imamlık namaz kıldırma memurluğu değildir. Cemaati olmayan bir camiden imam sorumludur. Orada maaş alıyorsa mutlaka oraya cemaat bulmalıdır. Onları teşvik edici programlar yapmalıdır.
11.Bu konuda tüm tarikatlar, mezhepler, meşrepler, gruplar ortak karar alıp seferber olmalıdır. Çünkü bu konuda hem fikirdirler ve bu noktada kimsenin iftilafı yoktur.
12. Tarikat şeyhleri, cemaat lideleri, din büyükleri bu konuda kendi cemaatlerini teşvik edip insanları seferber etme hususunda ortak çalışmalıdırlar.
13. Bu işi yaparken hiç bir siyasi grupa, camaate, tarikata mal etmeden, kimseye rant sağlamayacak şekilde isimleri öne çıkartmadan halisane Allah rızası için yapılmalı.
14 Zengin insanlarımız maddi bakımdan destek sağlamalı, yapılacak bu namaz beyannamesi broşuründen kaç tane bastırılacaksa seve seve isim yapmadan vermeli gerekir.
15. 1 adam bile bununlar beynamazlıktan kurtulursa 100 defa umreye gitmeden daha hayırlıdır.
16.Hz. Peygamberimiz Hz. Ali'ye: "Elinle bir kişinin islama girmesi, hidayet bulması, dünyaları sadaka olarak dağıtmandan hayırlıdır" buyurmuştur.
17. Yüz tane cami yaptırsan yine boş. İçinde cemaati olmayan binayı ne yapayım ben. Daha birde devlet orda imama maaş ödüyor. Yazıktır günahtır.
18. Zenginlerimiz camilerin kliması, bilmem halısı ile uğraşmayı bırakıp, buralara nasıl cemaat toplarız diye hesaplar yaparlarsa daha isabetli olacak. Bu konularda yetkili ve etkili hocalarla mutlaka işbirliği içerisinde olsunlar.
19.Kur'anı kerim bize "Sabır ve namazla Allah'tan yardım isteyin" buyurmaktadır. Namaz olmazsa yardım da olmaz. Musibet gelir, bela gelir, Allah başımıza düşmanları musallat eder.
20. İş bu beyanname yürürlüğe girdikten sonra kadın erkek, yaşlı genç, zengin fakir herkes kendisinibu işle görevli kabul edip bir namaz seferberliği başlatılacaktır.
daha uzatılabilir. Ama bunlarla yetiniyorum. Benden söylemesi. Yaparsınız yada yapmazsınız. Ahirete her an bir adım daha yaklaşıyoruz. Namazı terkedenler sakar cehennemine girecektir diyor kuranı kerim. Bir çok mezheplerde namazın terkedilmesi küfürdür demişler. Ancak bizim hanefi mezhebi işi biraz yumuşatarak, namazı hafife almak diye yorumlamıştır. Namaza hemen başlayalım. Musibet ve belalar billahi eksik olmuyor. Namazı terkettiğimiz içindir. Bunları söylemek sanamı kaldı diyebilirsiniz. Ama ben dilimin döndüğünce söyliyeyim. Tutarsınız yada tutmazsınız. Misyonerlerin cirit attığı bir yerde, namaz için çağrımıza kimse engel olmayacaktır. Allaha emanet olunuz.