-
Fravun'un sonu....
Ýsrailoðullarý, Firavun ve adamlarýna yakalanmamak için Mýsýr'dan
uzaklaþýrken bir deniz sahiline geldiler. Ýþte bu sýrada da Firavun ve
askerleri onlarýn görebilecekleri mesafeye ulaþtýlar. Firavun ve
askerlerini kendilerine doðru yaklaþýrken görünce, Hz. Musa'nýn
kavminde panik ve ümitsizlik hakim oldu. Firavun ve askerleri çok yakýn
bir mesafedeydi ve görünürde kaçacak hiçbir yerleri yoktu.
Yakalandýklarýný düþündüler:
Ýki topluluk birbirini gördükleri zaman Musa'nýn adamlarý: "Gerçekten
yakalandýk" dediler. (Þuara Suresi, 61)
Ýþte bu anda Hz. Musa tüm inananlara örnek bir tavýr gösterdi. Allah'ýn
kendisiyle ve inananlarla beraber olduðunu ve kendilerine mutlaka bir
çýkýþ yolu göstereceðini ümitsizliðe düþmüþ olan kavmine hatýrlattý:
(Musa:) "Hayýr" dedi. "Þüphesiz Rabbim, benimle beraberdir; bana yol
gösterecektir." (Þuara Suresi, 62)
Bunun ardýndan Hz. Musa Allah'tan aldýðý "Asanla denize vur" (Þuara
Suresi, 63) vahyi üzerine asasýný denize vurdu. Allah denizi bir mucize
olarak iki parçaya ayýrdý ve aradan kuru bir yol kýldý. Ýsrailoðullarý
hemen bu yola girdilerBiz, Ýsrailoðullarý'ný denizden geçirdik; Firavun
ve askerleri azgýnlýkla ve düþmanlýkla peþlerine düþtü. Sular onu
boðacak düzeye eriþince (Firavun): "Ýsrailoðullarý'nýn kendisine
inandýðý (ilahtan) baþka ilah olmadýðýna inandým ve ben de
Müslümanlardaným" dedi.
Þimdi, öyle mi? Oysa sen önceleri isyan etmiþtin ve bozgunculuk
çýkaranlardandýn.
Bugün ise, senden sonrakilere bir ayet (tarihi bir belge, ibret) olman
için seni yalnýzca bedeninle kurtaracaðýz (herkese cesedini
göstereceðiz). Gerçekten insanlardan çoðu, Bizim ayetlerimizden
habersizdirler. (Yunus Suresi, 90-92)
Kýzýl Denizin dibinde kalýntýlar bulundu.Bronz araba tekerleði Fravunun savaþ arabalarýndan birinin ön tekerleði olmalý.Araba tekerleði denizin
dibinde baþka ne þekilde bulunabilir.Araba bir deniz taþýtý olmadýðýna
göre denizin yarýlmasý mucizesinin kalýntýlarý ve ispatý olur bunlar.
Kuranda bahsi geçen Fravun tarihi kaynaklara göre II.Ramses olabilir.
Çünkü 40 yýldan fazla yönetici gelmemiþ.92. Ayet mucizesi olarak II.
Ramsesin cesedi Mýsýr'daki Kahire Müzesinde sergilenmektedir.
-
cesedin duruþ þeklinin Secde þeklinde olduðu söylenir, fotoðrafta bunu doðruluyor bence ,
Ýbret hemde ne ibret..!
-
-
Ben bir açýklama getirmek durumundayým. Kimse üzerine alýnmasýn. Çünkü bu hadise bir kaç senedir piyasada ve bu resim bazý dergilerde yayýnlandý. Ayrýca o kadar ileri gidildi ki kartpostal olarak bastýrýlýp, güyya gayri müslimlere bununla tebliðe çýkýldý.
ÝÞTE SÝZE TEFSÝRLERDE YAZANLAR!
Bugün senin (denizde boðulan) bedenini senden sonrakilere ibret olsun için (denizden) kurtaracaðýz. Þüphesiz insanlardan bir çoðu ayetlerimizden gafildir. "font-size: 14pt" Milletlerin veya kavim halinde yaþayanlarýn, yani kabile halinde ya*þayanlarýn insanlarýn genelde karakterinde þöyle birþey vardýr. Büyük in*sanlarý kahramanlaþtýrmak, kahraman insanlarý ölümsüzleþtirme meyli vardýr. Hani bir adam çok büyük kahramanlýklar yapmýþtýr. Yiðitlikler göstermiþtir derken ölmüþtür ama halk onun hakkýnda efsaneler uydurur. O öldü ama "filan adam filan daðda görmüþ, filan yerde filan adama yar*dým edivermiþ kaybolmuþ" gibi kahramanlýklarýný yaþatmak isterler. "font-size: 14pt" Allah (c.c.) diyor ki: "seni senden sonrakilere öldüðünün bir alameti olsun için bedenini sudan çýkardýk ve koruduk diyor. Bu ayet-i kerimenin tefsirinde çaðdaþ tefsire ilerimizden bir kýsmý þöyle demiþ: "Oradan onlar çýkarýldý" Bir kere çýkarýldýðý konusunda geçmiþ tefsircilerimizde, çaðdaþ tefsire ilerimizde birleþiyor. Denizden çýkarýldýðý ve o insanýn yani firavu*nun boðulup öldüðünü hem firavunun taraftarlarý, hem de Musa (a.s.)'m taraftarlarý gördüler. Yani "firavun ölmüþtür" dediler. "font-size: 14pt" Eðer öldüðü görülmemiþ olsa idi, cenazesi insanlar tarafýndan görül*memiþ olsa idi, ayrýca hani firavun kendini ilahlaþtýrmýþ "Ben sizin Rab-binizim" demiþ. Ona tapanlar bizim ilahýmýz kayboldu, yine o çeþitli yer- "font-size: 14pt" Serde görünür ve bizi korur derlerdi. Müslümanlardan da firavunun zul*münden korkanlar var. "Biz bu adamýn ölüsünü görmedik, birgün yine selir baþýmýza bela olur" korkusu vardý. Allah (c.c.) ikisine de ayet olma*sý için onu denizin kenarýna bir dalga ile atýveriyor, herkesde onu görü*yor. "font-size: 14pt" Çaðdaþ tefsircilerimiz diyor ki: "sonra onun taraftarlarý onu aldýlar mumyaladýlar ve þu anda da Mýsýr piramitlerinin herhangi birinde cesedi durmaktadýr. Hatta isim vermiþ filan batýlý araþtýrmacý onun cesedi üze*rinde araþtýrmada tuz e ma relerin ide yani, deniz tuzunun varlýðýný göster*miþtir, görmüþtür diyor. Son bir iki sene içinde Türkiye de yapýlan bir ya*yýnda da Kýzýl denizin kenarýnda yapýlan bir kazýda bir cesede rastlanmýþ ve o cesedin firavunun cesedi olduðu tesbit edilmiþ, gibi bir yayýnda ya*pýldý. <p style="text-align: justify" class="MsoNormal" "font-size: 14pt" Biz ona veya buna inanma mecburiyetimiz yok. Ama þuna inanma mecburiyetimiz var. Rabbim "biz senin bedenini senden sonrakilere bir delil olsun için koruyacaðýz" buyuruyor. Yani öldüðü herkese gösteril*miþtir.
Ayrýca ayrýntý için lüften
http://www.istanbulfm.com.tr/haber/?...e&mid=7855
adresine bakýnýz. Ve internette bir çok yerde safsata olduðunu bulabilirsiniz. .
-
Abi bak.aslýnda bu konu hocamýzýn konusu amma,acizane bildiklerimi anlatmak zorundayým.Daha öncede annesýnýn Kur'anýna karþý çýkan kýzýn maymun olmasý,Almanya da bir ormanýn aðaçlarýnýn LAÝLAHE ÝLLALLAH þeklinde olmasý ,
Arýnýn bal peteðine Allah yazmasý vardý.
Ýlk önce iyice inanmýþtýk.Ama sonra safsata olduðunu görünce ve öðrenince,þunu anladým.Bu elin gavuru bunlarý çýkartýpve tam manasýyla gündeme oturtup,sonrada müslümanlarýn her þeye inanan (esefle)aptallar olduðunu ve sanki cahilliðimizi
yüzümüze vururcasýna aksini yayýnlýyorlar.
Biz Kur'an ve Hadiste ne varsa buna inanýr,Geri kalanlarada inanmak zorunda deðiliz.Sözün özü,Allahýn varlýðýna ve birliðine
inanmak için mucizelere ihtiyacýmýz yok.Çünkü görebilen gözler için insanýn bizatihi kendisi,ruhu ve bedeniyle zaten en büyük mucizedir.
SELAM VE DUA ÝLE.
-
Siz herhangi bir sitede okumuþ tasdik etmiþ ve yalan olduðunu iddia etmiþsiniz.
Bizde herhangi bir sitede okuduk ve yalan olma ihtimali zayýf kanýsýna vardýk,kesin olmamak kaydýyla....
Yani diyeceðim ikimizinde iddiasý kesin diil...
Ýkimizde Ýngiltereye gidip,bizzat incelemede bulunmadýk..
Siz sadece ALÝ MURAT GÜVEN isminde bir yazarýn tezini veya fikrini diyelim,kendinize düstur kabul edip,böyle bir açýklamada bulunmuþsunuz....
Sýradan bir yazarýn fikri sizi niye bu kadar etkilemiþ anlayabilmiþ deðilim....
Uzun lafýn kýsasý; emin olmadan saðlam kaynak getirmeden veya ortadaki tezi,kesin çürütecek deliller sunmadan açýklama yapmasanýz daha iyi olur bence....
-
Ufffffffff Forumlara yazýlanlar okunmuyor abiciðim ya.
Saatlerce, kitap indirip raftan, 4 tane tefsir kitabýndan yunus suresi 90-92. ayetlerin tersirlerine bakmanýn hepsi boþa gitti.
-
-
BENÝMKÝ SENÝNKÝNÝ DÖVER! HAYATIMDA UNUTAMADIÐIM VE BANA DERS OLAN BÝR OLAY.
Bu düþünce hoþ deðildir. Beni üniversite yýllarýmdý. Derslere katýlýr, Kahire'de nerde bir panel, konferans, sohbet varsa mümkün mertebe kaçýrmazdým. Allah selamet versin, Ýlyas hocamýz, Þeyh muhyiddin efendi nin okul dýþýnda harici derslerine katýlýrdým. Rahmetli mustafa meþhur, Þeyh Abdulgafur (Müfessir) Abdussabur þahin'in cuma hutbeleri, Þeyh Hüseyin Ebu Ferha'nýn hem hutbeleri hemde cuma sonrasýnda 20 dakika derslerini hiç kaçýrmazdým. (Þeyh Prof. demektir)
Bir gün hiç unutamýyorum. Muhyiddin hoca efendi ile ders yaparken, Ebu davud'un rivayet etttiði bir hadis örnek verildi. Hadisi tam hatýrlamýyorum ama, Üniversitenin Hadis Bölününde olmam münasebeti ile, kitaplarý çok karýþtýrýyordum. Ama verdikleri örnek bana yanlýþ geldi. Çünkü o hadisi ezberleyordum ben. Üniversite ile evimizin arasý belediye otobüsü ileyaklaþýk 40 dk falan sürüyordu. Ben yolda hadis ezberlerdim.
Bende itiraz ettim. Bu hadis öyle deðildir efendim dedim. Oradaki herkes bana itiraz etti. Ben üsteledim. Hadisi bizzat kitaptan ezberlediðimi ve doðru bildiðimi söyledim. Yine itiraz ettiler, yanlýþýmý izah etmeye çalýþtýlar ama, bu defa iþ benimki seninkini döver meselesine geldi. Eeeeeeeee kolaymý El-Ezher üniversitesi Hadis Kürsüsü 4. sýnýf öðrencisiyim.
Gittim evden Ebu davut'un ilgili sayýsýný getirdim. Baktýk ve benimki doðru.
Bunlar hayýr dediler. Yine kabul etmediler.
Ertesi sabah iþi gücü býraktýk. Muhterem Büyüðümüz Yusuf el kardavi'nin evine gittik. Çok büyük bir kütüphanesi vardý. Yani 10 binlere ulaþan bir kütüphaneydi. Kendisi Suudi arabistanndaymýþ. Ýzin istedik ve içeri girdik. Ebu davut'un bir kaç deðiþik baskýlarýný raflardan bulup getirdik. Ebu davutun þerhlerini getirdik.
SONUÇ:
Bendeki nüshasýnýn baskýsýndaMatbaa hatasý varmýþ. http://www.Nizipbilisim.com/gif/wallbash[/IMG]
Edited by - Ý.H.Er. on 10/4/2006 11:24:32 PM
-
VE FÝRAVUN UN TORUNLARI .TARTIÞMASIZ GERÇEK OLAN BU
Edited by - oktay.cankesen on 10/9/2006 1:48:45 PM
-
Benkarikatürü çözemedim desem inanýrmýsýnýz?
-
israilinde sonu böyle olur belki...
-
Ýþte yine büyük bir uyuþturcuyla karþý karþýyayýz, beyler hala anlamýyormusunuz dýþ güçler bizi hep bu safsatalarla uyuttu kafamýzý fikrimizi hep bu felsefi konularla doldurup bizi olmadýk þeylerle meþgul ettiler, yok derisinde allah yazan kuzu doðmuþ yok muhammet yazan orman bulunmuþ yok þu yok bu, bizde vay be allahýn mucizesine bak bize mesaj gönderiyor deyip senelerce beynimizi uyuþturup durmuþuz, allahýn mucizesini aramaya gerek yokki zaten çevrene baktýðýn her þeyde allahýn bir mucizesi yokmu, bir tohumdan koca bir aðaç olmasý bir emriyodan canlýlarýn doðmasý bunlarý görüpte allaha inanmamak zaten saçma olur, artýk eðitimle ilimle bilimle uðraþalým.
-
o bi kýz varmýs iþte sonra maymun olmus falan filan sonra bi baktýmdünyaca ünlü heykeltrasýn sergisinde balmumundan yaptýgý eseri.. ya neden böyle yapýlýyo anlamýyorum neden bi ara heryerde o kagýtlarla gezenler vardý bende cok korkmutum neden korkutuyolar böyle yaa
-
Aslýnda bu resim ile ilgili biþey yazýp nette yayýnlasam inanan çok olur...Bi densemmi acaba...?