-
INSALLAH kelimesi
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" height="100%" id="HB_Mail_Container" <tbody <tr width="100%" height="100%" <td id="HB_Focus_Element" width="100%" height="250" valign="top" İnşallah kelimesi çoğumuzun dilindedir. Acaba kaçımız bunu tam anlamıyla söylüyor? Toplum inşallah kelimesinden ne anliyor? Bu kelimeyi nerelerde kullaniyor? Benim gözlemlediğim kadarıyla toplumda inşallah kelimesi biraz olumsuzluk yada yapılmayacak birşey için kullanılıyor. Örneğin birine yarın inşallah size uğrarız derseniz, karşı taraf bunun olma olasılığının çok az olduğunu düşünerek şöyle der: "Abi gelmiyeceksen, söyle, beklemiyelim". Çünkü toplumda inşallah kelimesi, genelde bu anlama geliyor, yapılma olasılığı az olan birsey. ALLAH KUR'AN´da Kehf:23´te "Hicbirşey için ben bunu kesinlikle yapacağım deme." 24´te "ALLAH dilerse şeklinde söyleyebilirsin...." der. Bu ayetlerdende anladığımız gibi her planımızın, sonra yapacagımız her işin başında İNŞALLAH(ALLAH dilerse) demeyi unutmamalıyız. Hepimiz biliyoruz ki her işin başında, içinde ve sonunda ALLAH var. O dilemediği sürece hiç birsey icin ben bunu mutlaka yapacağım dememeliyiz, çünkü tek mutlak var ki o da ALLAH´ın dilemesi.</td </tr </tbody </table
Edited by - İ.H.Er. on 9/25/2006 4:45:42 PM
-
Evet bu çok önemli bir konu
-
İNŞAALLAH DEDİKLERİNİ UYGULARIZ
-
Yazı ve içeriği çok güzel. Ancak okumak için çok zorlandım. Türkçe tamamen katledilmiş:))
-
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" height="100%" id="HB_Mail_Container" <tbody <tr width="100%" height="100%" <td id="HB_Focus_Element" width="100%" height="250" valign="top" Kusura bakma abicigim...Ben türkceyi ancak bu kadar yaza biliyorum,Türkiyede yasamiyorum,özür dilerim :-))</td </tr <tr <td height="1" style="font-size: 1pt" </td </tr </tbody </table
-
Önemli değil Demet. Ben editleyip düzelteyim isterseniz biraz.
-
-dayı, ellerinden öperim-insanoğlu dinden uzaklaştıkça dini terimlerin anlamları da değişiyor..
biriyle buluşacaksın.inşallah demek baştan savma cevap vermek olmuş.estauzubillah..
TAMAM GELİRİM dersen kesin.ama İNŞALLAH GELİRİM dersen aval aval bakıyor..
ne yazık ki bütün islami terimler,yönelişler,gelenekler bir dalga konusu olmuş milletimizde..
hoca-dendigi zaman gülümseniyor.KUR AN denilirse -zorda kalırsak açalım- deniliyor.farz denilirse ALLAH EMRİ,sünnet denilirse -OH BEEE sesini duyuyoruz:)))))))).
dayı ellerinden öperekten,seni de çok özledigimi söyleyerekten,selam ederim.3 gün koşturdum sana yetişemedim be dayı.uzaklarda bir yegenin var unutmayasın...
.
-
gercek den cok kullanılan bir kelime dikkat etmek lazım saygı duyarım.
-
demetciym.
insanlarımızın kalpleri biraz küllenmiş gibi.İnşallah o külleri üfleyip ateşi ortaya çıkarrz.
dediğine katılıyorum, toplum bu kelimeyi olumsuzluk olarak algılıyor. ama o dilemezse hiç birşey olmaz..