-
Güncel Nizip haritası
[ame="http://maps.google.com/maps/ms?key=ABQIAAAAO-1kA1FoUq3gFSuTtpMHrhRC2qz_Hx5fn6iywbYQvn-3ujr31RSEfXWaME--KDdVQXKtGxX3KyTF2g&hl=tr&msa=0&msid=107078446118061122532.0004420cb55a11d3bed97&ie=UTF8&ll=37.033255,37.815628&spn=0.266943,0.614548&z=11"]Nizip Haritası - Google Haritalar[/ame]
Gönüllü çalışanlardan oluşan nizip.com üyelerinden biri olarak yeni bir çalışma içerisindeyim. Amacım Nizip, Krkamış, Birecik, Oğuzeli çevresindeki tüm coğrafi işaretleri işaretlemektir. Elimde bir miktar bilgi var, bunları sizle paylaşabileceğim gibi kendimde ekliyorum.
Buraya kadar çok sorun olmaz isede sizlerinde bu çevredeki bilgileriniz ışığında işaretleme yapabilme bilgisine sahip olmanız yeterli. Buradaki bilgiden kastım, işaretlenecek alanları tespit edebilmenizdir. Kendi çevreniz olabileceği gibi tüm bölgeyi kapsayacak dökümanada sahip olabilirsiniz.
İşaretlemede baz alınacak temel yerler şunlar olabilir;
HARİTA SEMBOLLERİ
Kümbet
Tarihi Köprü
Hamam
Çeşme
Manastır
Tarihi Ev
Türbe
Kervansaray
Anıt
Kilise
Mağara
Müze
Harabe
Kale
Medrese
Turizm Mer.
Mesire Yeri
Petrol İst.
Güç hattı, enerji hattı Telefon hattı vb.
Demiryolu
Yolların yapısı Bozuk yol Patika
Köprü Yaya köprüsü
Binalar Okul, cami, mezarlık Ahır vb. Fabrika
Dereler
Su kuyusu Kaynak
Göl Bataklık
Postane
Sağlık ocağı
jandarma
Özet olarak bu çalışmada yer almak ve faydalı olmak isteyen arkadaşlara ihtiyacım var.
Çalışmayı aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.
http://www.nizip.com/googlemap.htm
-
Dağ köylerindeki bazı alanlar işaretlendi.
Rumkale eklendi, konulara linki verildi
Tilbaşer kalesi ve konusu eklendi
Kale köyündeki türbe işaretlendi.
Sizlerde çevrenizdeki yerleri bana bildirirseniz işaretleyeyim.
-
Bunu yapmaya kararlıyım. Nasıl yardım edeceğine karar veremeyen arkadaşlar Turizm ve Mesire Alanları > Park ve Gezi Alanları konularına bakarak haritaya ekleyebilir ve kütüphanedeki konulara link verebilirler. Aynı şekilde galeridekilerinde eklenmesi lazım.
İnşaallah
-
Karkamış, Hancağız barajı ve gölü, Taşbaş eklendi
Nizip Savaşı eklendi
Nizip Fotoğrafları ibrahim tarafından ekleniyor.
köy okullarının eklenmesi lazım.
Nizip ilçe merkezinin eklenmesi için gönüllülere ihtiyacım var.
-
Hancağız baraj çevresi eklendi
-
sayın adminim emeğinize sağlık allah sizden razı olsun
-
Belkıs, Samandöken ve Aşağı Çardak tamamdır...
-
teşekkürler fatih. Herkes kendi bölgesini eklerse kısa zaman içerisinde en ince ayrıntıya kadar ekleriz İnş..
-
Nizip'in detaylı bir haritasını hiçbir yerde bulamıyorduk, çalışmalarınız için teşekkür ederim.
-
bu haritada çaılmak isteyenler ban bildirsinler, haritayı onlara açacağım. Nizip ve çevresinin detaylarını ekleyebilirsiniz. önemli yerler, parklar, camiler vs..
-
Haritayı güncellemeye devam.
Bu konuda çalışmak isteyen, zaman buldukca Nizipdeki yerleri işaretlerim, köyümü ve çevresini adım adım işaretlerim diyen varsa onada davet maili göndereyim. bu haritayı geliştirelim, bölgenin en kapsamlı haritası olsun.
-
EvvelAllah mehemt ve kadir beyler sayesinde Nizip'deki 300 noktayı işaretledik.
Nizip Haritası linkinden görülebilir
-
Benim evi işaretlememişsiniz.
-
Google earth görebilenler, nizip haritasını detaylı inceleyebilirler.
-
yüzlerce yeri işaretledik ve işaretlemeye devam ediyoruz.
Boş vakitlerinde uğraşmak isteyen olursa bana mail adresini atsın, düzenleme davetiyesi yollayayım