Nizip’te Kar Yağışı Nedeniyle Taşımalı Eğitime 1 Gün Ara Verildi
Nizip'te Kar Yağışı Nedeniyle Taşımalı Eğitime 1 Gün Ara VerildiNizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, ilçemizde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle önemli bir açıklamada bulundu. Müdür Gündeş, öğrencilerin güvenliğini ön planda tutarak alınan karar doğrultusunda, taşımalı eğitim kapsamında eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren 20 okulda 29 Aralık 2025 Pazartesi günü 1 gün süreyle eğitime ara verildiğini duyurdu.Cengiz Gündeş yaptığı açıklamada, özellikle kırsal mahallelerden okullara ulaşım sağlayan servis yollarında buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek risklerin bu kararın alınmasında etkili olduğunu belirtti. Öğrencilerin ve servis sürücülerinin can güvenliğinin her şeyden önce geldiğini vurgulayan Gündeş, hava şartlarının yakından takip edildiğini ifade etti.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde sürecin izlendiğini belirten Gündeş, hava koşullarının normale dönmesi halinde eğitim-öğretime kaldığı yerden devam edileceğini kaydetti. Ayrıca velilerden ve öğrencilerden, resmi duyuruları takip etmeleri istendi.Yetkililer, vatandaşların da kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunurken, gelişmelere göre yeni bilgilendirmelerin yapılacağı bildirildi.