Nizipli Hayırsever Maruf Marufoğlu ve Yazar Saadet Uygur’dan Nizip Gazeteciler Derneğ
Nizipli Hayırsever Maruf Marufoğlu ve Yazar Saadet Uygur'dan Nizip Gazeteciler Derneği'ne ZiyaretNizip'in tanınan isimlerinden hayırsever Av. Maruf Marufoğlu ile yazar ve emekli öğretmen Saadet Uygur Erdoğan, Nizip Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette konukları, Nizip Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.Ziyaret sırasında yazar Saadet Uygur Erdoğan, kısa süre önce yayımlanan "Uzakları Yol, Buraları Vatan Eğledik" isimli ikinci kitabını tanıtarak, eserin oluşum süreci ve kitabın içeriğine ilişkin bilgiler paylaştı. Erdoğan, Nizip Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Kılıç'a, dernek adına imzaladığı kitabı hediye etti.Ziyaret, samimi bir sohbet ortamında gerçekleşirken; kültür, edebiyat ve Nizip'in sosyal gelişimine katkı sağlayacak projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.Nizip Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Kılıç yaptığı açıklamada; "Nizip'imizin yetiştirdiği değerli yazarlarımızı ve hayırseverlerimizi derneğimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İlçemizin kültürel zenginliğine katkı sunan her çalışmayı desteklemeye devam edeceğiz. Sayın Saadet Hanım'a yeni kitabı için tebriklerimizi, Av. Maruf Marufoğlu'na da ilçemize olan katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum." dedi.Yazar Saadet Uygur Erdoğan ise açıklamasında;"Doğduğum ve büyüdüğüm topraklara vefa borcumu kültürel ve edebi çalışmalarla ödemeye çalışıyorum. 'Uzakları Yol, Buraları Vatan Eğledik' kitabımda, göç, özlem ve insan hikâyelerini Nizip'in sıcak insanlığıyla harmanladım. Emeğimi paylaşma fırsatı sunduğu için Nizip Gazeteciler Derneği'ne teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.Hayırsever Av. Maruf Marufoğlu da ziyaret sırasında yaptığı değerlendirmede; "Nizip'te kültür, sanat ve dayanışma adına yapılan her çalışmanın yanındayız. Bu tür buluşmalar hem toplumsal birlikteliği güçlendiriyor hem de şehrimizin tanıtımına katkı sağlıyor. Nizip'in değerleriyle gurur duyuyoruz." dedi.Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.