Nto yönetim kurulu başkani’ndan gaziantep’e “gazi”lik unvani verilişinin 104. Yil dön
Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet özyurt, Gaziantep'e Gazi unvanı verilişinin 104. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Anadolu'nun direniş ruhuna ilham olan Gaziantep'in ‘Gazi' unvanı ile onurlandırılmasının 104. yıl dönümü kutlu olsun, ifadelerini kullandı.Vatan sevgisiyle yanıp tutuşan Antepliler, 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' diyerek her türlü zorluğa rağmen destansı bir direniş göstermiştir, diyen Mehmet özyurt, mesajında şu ifadelere yer verdi:Gaziantep Savunması, imkansızlıklar içinde gösterilen bir diriliş mücadelesi olarak tarihimizin altın sayfalarına kazınmıştır. 11 ay süren bu onurlu direnişte Antepliler açlık, susuzluk ve yoklukla sınanmış, ancak vatan sevgisinden asla taviz vermemiştir. Düşmana karşı gösterdikleri eşsiz direnişle, 6317 şehit ve binlerce gazimiz, bu toprakları bizlere vatan kılmıştır.Gaziantep'e ‘Gazi' unvanı verilişinin 104. yıl dönümünü gururla kutluyor; başta Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Antep Savunması'nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Dedi.