Nizip tobb ortaokulu ile eðitimde yeni bir adim atiyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði (TOBB)'nin 154 ilçeye 154 okul projesi kapsamýnda yoðun bir lobicilik çalýþmasý sonucu Nizip Ticaret Odasý (NTO) ve Nizip Ticaret Borsasý (NTB) ilçemize yeni bir modern altyapýya sahip güzide bir okul kazandýrdý.Nizip TOBB Ortaokulu adý ile bugün açýlan okul, bölgedeki eðitim imkanlarýný artýrmayý ve gençlere modern eðitim olanaklarý sunmayý amaçlýyor.Açýlýþ töreninde; Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Nizip Kaymakamý Osman Uðurlu, Gaziantep Ýl Millî Eðitim Müdürü Dr. Erdal Kýlýnç, Nizip Belediye Baþkaný Ali Doðan, Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, Nizip Ticaret Odasý Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, Gaziantep Ticaret Odasý Baþkaný Tuncay Yýldýrým, Gaziantep Sanayi Odasý (GSO) Meclis Baþkaný Adil Sani Konukoðlu, GSO Yönetim Kurulu Baþkaný Adnan ünverdi, Nizip Ticaret Borsasý (NTB) Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, NTB Meclis Baþkaný Ahmet Polat, Nizip Ýlçe Millî Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Nizip AK Parti Ýlçe Baþkaný Yakup Karakuþ protokolde yer aldý. Açýlýþ Törenine ayrýca, Eðitim camiasý ve yerel yönetimlerden birçok önemli isim de yer aldý.TOBB Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu ise, bu projeyle Türkiye genelinde eðitime katký saðlamayý hedeflediklerini belirterek, Nizip TOBB Ortaokulu, gençlerimizi geleceðe hazýrlamada önemli bir örnek teþkil ediyor. TOBB olarak, eðitimde fýrsat eþitliðini desteklemeye ve ülkemizin her köþesine ulaþmaya devam edeceðiz ifadelerini kullandý.Nizip Kaymakamý Osman Uðurlu, Bu yeni okul, ilçemizin eðitim altyapýsýna deðerli bir katký saðlamakta ve geleceðe umutla bakmamýza vesile olmaktadýr. Gençlerimizin burada alacaðý eðitimle daha donanýmlý bireyler olarak yetiþeceðine inanýyoruz diyerek desteðini ifade etti.Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt da konuþmasýnda, Bugün burada, Nizip'in eðitimine büyük bir katký saðlayacak olan Nizip TOBB Ortaokulu'nun açýlýþýný kutlamak için bir araya geldik. Bu okul, gençlerimize çaðdaþ eðitim olanaklarý sunarak onlarýn geleceklerini inþa etmelerinde önemli bir rol oynayacaktýr. Eðitimdeki bu yeni dönüm noktasý, Nizip'in geleceði için büyük bir umut kaynaðýdýr. Nizip Ticaret Odasý olarak, Nizip'in eðitimine kalýcý bir eser kazandýrmanýn gururunu yaþýyoruz. Geleceðimizin teminatý olan gençlerimize en iyi eðitimi saðlamak için her zaman destek vermeye devam edeceðiz. Bu eserin ortaya çýkmasýnda katkýda bulunan baþta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði Baþkanýmýz M. Rifat Hisarcýklýoðlu'na ve Yönetim Kuruluna Teþekkür ederim'' dedi.Mehmet özyurt Konuþmasýnýn sonunda;''Son olarak Türkiye Odalar ve Borsalarý Birliði Baþkaným Sayýn M. Rifat Hisarcýklýoðlu'ndan Nizip gibi sosyo-ekonomik açýdan büyük bir ilçeye 2. Okul sözünü de almak isteriz.'' dedi.NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak ise ülkemiz eðitim yatýrýmlarý konusunda artan nüfusa karþýlýk yetersiz kalmakta. Eðitim dostu olan bizlerde bu eksikliði gidermek adýna emek ortaya koyarak bir nebzede olsa yarýnlarýmýza destek sunmak istedik. DediNizip TOBB Ortaokulu, modern sýnýflarý, bilim ve teknoloji laboratuvarlarý, kütüphane ve spor alanlarýyla öðrencilerin geliþimine katký sunmayý hedeflemektedir. Ayrýca, öðrencilere bilim, sanat ve spor alanlarýnda çeþitli etkinliklerle çok yönlü geliþim fýrsatlarý sunulmasý planlanýyor. Okulun açýlýþýyla birlikte, bölgedeki eðitim seviyesinin yükselmesi ve gençlerin geleceklerine daha saðlam adýmlarla ilerlemesi hedefleniyor.