NTO ve Nizip Belediyesi Ýþbirliðiyle Yatýrým Teþvikleri Bilgilendirme Semineri Düzenl
Nizip Ticaret Odasý (NTO) ve Nizip Belediyesi iþbirliðiyle yatýrým teþvikleri konusuna iliþkin bir bilgilendirme semineri gerçekleþtirildi. Seminere, Nizip Kaymakamý Osman Uðurlu, Nizip Belediye Baþkaný Ali Doðan, NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ve NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak katýldý. Bölgenin iþ dünyasýna yönelik düzenlenen etkinlikte, yatýrýmcýlar ve iþ insanlarý teþvik uygulamalarý hakkýnda kapsamlý bilgi alma fýrsatý buldu.Nizip Kaymakamý Osman Uðurlu, seminerde yaptýðý konuþmada, teþviklerin doðru anlaþýlmasý ve uygulanmasýnýn yerel ekonomiyi güçlendireceðine dikkat çekerek, "Yatýrým teþvikleri, bölgemizin kalkýnmasý için büyük bir fýrsattýr. Nizip olarak bu fýrsatlarý deðerlendirip daha fazla yatýrýmcýyý desteklemek istiyoruz" dedi. Uðurlu, bölgedeki iþ insanlarýnýn bu tür bilgilendirme etkinliklerine gösterdiði ilgiden duyduðu memnuniyeti de ifade etti.Nizip Belediye Baþkaný Ali Doðan ise yaptýðý konuþmada, Nizip Belediyesi olarak her türlü yatýrým ve kalkýnma hamlesinde iþ dünyasýnýn yanýnda olduklarýný belirtti. Doðan, "Nizip'in geleceðini inþa etmek için yerel yönetim olarak her zaman destek vermeye hazýrýz. Bu seminer, yatýrýmcýlarýmýza rehberlik ederken ilçemizi cazibe merkezi haline getirme hedefimiz için de önemli bir adýmdýr" diyerek, NTO ile yapýlan iþ birliðinin bölge ekonomisine katký saðlayacaðýna inandýðýný vurguladý.Seminerde, yatýrým teþviklerinden faydalanma yollarý, devlet destekleri ve bölgenin yatýrým potansiyeli üzerine detaylý sunumlar yapýldý. NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, açýlýþ konuþmasýnda iþ dünyasýnýn desteklenmesinin bölgenin ekonomik geliþimine katký saðladýðýný vurgulayarak, "Nizip'in ekonomik kalkýnmasýný hýzlandýrmak ve yatýrýmcýlarýmýzý teþvik süreçleri hakkýnda bilinçlendirmek amacýyla bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Yerel yönetim ve ticaret odasý iþbirliðiyle, bölgemize daha fazla yatýrým çekmeyi hedefliyoruz" dedi.Seminere katýlan iþ insanlarý ve yatýrýmcýlar, teþvik programlarýnýn iþ süreçlerine katkýsý konusunda merak ettikleri sorulara yanýt bulurken, bölgenin yatýrým olanaklarýna dair yeni bilgiler edindiler. NTO ve Nizip Belediyesi, bu tür bilgilendirme etkinliklerinin devam edeceðini belirterek, yatýrýmcýlarýn teþviklerden en verimli þekilde yararlanabilmeleri için iþ birliðini sürdüreceklerini ifade etti.