Emekli Öðretmen Bekir Ýnce, Kuþlara Olan Sevgisiyle Takdir Topluyor
Emekli Öðretmen Bekir Ýnce, Kuþlara Olan Sevgisiyle Takdir TopluyorNizip ilçesinde yaþayan 82 yaþýndaki Bekir Ýnce, emekliliðinin ardýndan kendini kuþlara adadý. Fatih Sultan Mahallesi Ýrem Sokak'ta bulunan boþ arsaya inen güvercinlere her sabah erkenden kalkarak yem veren Ýnce, bu alandaki duyarlýlýðýyla çevresindekilerin takdirini topluyor.42 yýllýk eðitim hayatýnda Atatürk, Cumhuriyet, Belkýs, Ýslim Sayýn ve Yunus Emre Ýlkokulu gibi prestijli okullarda görev yapan Bekir Ýnce, emeklilik sonrasý yalnýzlýðýna son vermek için kuþlarý beslemeyi seçti. Boþ arsa, zamanla güvercinlerin buluþma noktasý haline geldi. Ýnce, onlara saðladýðý gýdalarla sadece fiziksel ihtiyaçlarýný karþýlamakla kalmýyor, ayný zamanda onlarla duygusal bir bað kurdu.Ýnce, "Güvercinler benim dostlarým. Onlarý beslemek, benim için bir mutluluk kaynaðý. Ýnsanlara sevgiyi, merhameti ve paylaþmayý öðretmek benim hayatýmýn amacýydý; þimdi bunu kuþlarla devam ettiriyorum," diyor. Bu davranýþý, yalnýzca kuþlar için deðil, çevresindeki insanlara da örnek oluyor.Mahalle sakinleri ise Bekir Ýnce'nin bu güzel davranýþýný takdirle karþýlýyor. Güvercinlere gösterdiði ilgi ve sevgi, komþularý arasýnda bir dostluk ortamý yaratýyor. Ýnce'nin bu özverili yaklaþýmý, kuþlara olan sevgisinin yaný sýra, doðaya duyduðu saygýyý da gözler önüne seriyor.