NTO’da Türkiye Yeþil Sanayi Projesi Anlatýldý
Nizip Ticaret Odasý'nda (NTO) Türkiye Yeþil Sanayi Projesi bilgilendirme toplantýsý düzenlendi.NTO Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantýda firmalarýn yeþil dönüþümüne katký saðlamak ve KOSGEB desteklerinden faydalanmalarý amacýyla bilgilendirmeler yapýldý.Düzenlenen toplantýnýn açýlýþ konuþmasýný yapan NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Avrupa Yeþil Mutabakatý süreci ile özellikle sanayi sektörlerinde büyük bir deðiþim baþlamýþtýr dedi.Dijital ve yeþil dönüþümün küresel olarak önemli gündem maddesi haline geldiðini vurgulayan NTO Baþkaný Mehmet özyurt þunlarý dile getirdi: Bilindiði üzere yeþil dönüþüm ve karbon ayak izi düzenlenmesine ülkemiz de dahil olmuþtur. Dünyamýzýn ve çocuklarýmýzýn geleceði ve için çok önemli olan bu düzenleme ile birlikte Avrupa'ya ihracat yapan ve yapacak olan üyelerimiz için deðiþim süreci de baþlamýþtýr. Avrupa Yeþil Mutabakatý, sektörlerimizin üretim ve hizmet süreçlerinin tamamýný gözden geçirmesini gerektirecek, þirketlerin döngüsel ekonomiye geçiþini hýzlandýracak bir yol haritasýdýr. Firmalarýmýza önemli yükümlülükler getiren bu düzenlemeye uyum saðlama sürecindeki en önemli baþlýklardan birisi de finansmana eriþimdir. Bu kapsamda T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý, TüBÝTAK ve KOSGEB tarafýndan Dünya Bankasý desteðiyle, Türkiye'de sanayinin sürdürülebilir ve verimli yeþil dönüþümünü desteklemek amacýyla Türkiye Yeþil Sanayi Projesi hayata geçirilmiþtir. Projenin toplam bütçesi 450 milyon ABD Dolarý olarak belirlenmiþtir. Bizlerde bu kapsamda, proje hakkýnda firmalarýmýzý bilgilendirmek ve firmalarýmýzýn yeþil dönüþümüne destek olmak amacýyla bugün odamýzda bilgilendirme toplantýsý düzenlemekteyiz. Bu toplantýmýzýn firmalarýmýza faydalý olmasýný, yayýmlanan desteklerden maksimim derecede faydalanmalarýný diliyorum. Toplantýmýzýn düzenlenmesinde emeði geçen ve bizlere sunumlarýyla katký saðlayan Gaziantep KOSGEB Müdürü Muhammet Paksoy ve Niðde ömer Halisdemir üniversitesi Mühendislik Fakültesi öðretim üyesi Prof. Dr. Sevgi Demirel'e çok teþekkür ediyorum þeklinde konuþtu.Konuþmanýn ardýndan Gaziantep KOSGEB Müdürü Muhammet Paksoy tarafýndan Türkiye Yeþil Sanayi Projesi KOSGEB destekleri ile ilgili ve Niðde ömer Halisdemir üniversitesi Mühendislik Fakültesi öðretim üyesi Prof. Dr. Sevgi Demirel tarafýndan ise sanayide yeþil dönüþüm, çevre kirliliði ve enerji verimliliði konularýnda geniþ kapsamlý sunumlar yapýldý.Sorularýn cevaplanmasý ile son bulan toplantýya Gaziantep Ticaret Ýl Müdürü Ýsmail Ýncesoy, NTO Meclis Baþkan Yardýmcýsý Necdet Baþeðmez, NTO Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, NTO Yönetim Kurulu üyeleri Nihat Akpek, Derde Taþ, Nizip Organize Sanayi Bölge Müdürü Kazým Can, NTO üyeleri ve çok sayýda firma temsilcisi de katýldý.