Nizip Belediyesi'nden aşure ikramı
Nizip Belediyesi'nden aşure ikramıNizip Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği aşure ikramında 3 farklı noktadavatandaşlara aşure dağıttı.Millet Bahçesi, Sebze Hali Meydanı ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen programa çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi.Millet Bahçesi'ndeki aşure dağıtım programına katılan Belediye Başkanı Mehmet Sarı, vatandaşlara ikramda bulundu.Vatandaşlar, aşure ikramı için belediyeye teşekkür etti.Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise, "Mübarek Muharrem Ayı vesilesi ile aşure ikramımızda vatandaşlarımız ile bir araya gelmekten son derece mutluluk duyduk. Yüzyıllardır süregelen aşure geleneğinin ilçemize her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik getirmesini, ilçemizde bolluk, bereket, hoşgörü ve sevgiyi artırmasını temenni ediyor, bizlerle birlikte olan halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.Etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Fazlım Demir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Özcan,İlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Uzunaslan, Parti yönetimi ve Gençlik Kolları yönetimi katıldı.
Fatih Sultan Mahallesinde aşure etkinliği
Fatih Sultan Mahallesinde aşure etkinliğiMuharrem ayı nedeni ile Fatih Sultan Sinan Mahallesi Muhtarlığı tarafından aşure etkinliği düzenlendi. Nizip Kasımoğulları Beko Bayi'nin destek verdiği aşure etkinliğine Nizip Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Fevzi Balcı, İlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz, Muhtarlar, çok sayıda mahalle sakini katıldı. Okunan dualar ile birlikte aşureler misafirlere ikram edildi.Fatih Sultan Mahallesinde gerçekleşen Sofiye Yemek Hamza Dörtbudak'ın koordinesinde hazırlanan aşure etkinlikte konuşan Muhtar Ahmet Ceylan, aşure etkinliğine katılan mahalle sakinleri ve tüm misafirlere teşekkür etti. Muhtar Ceylan, aşure etkinliğimizi en güzel şekilde yaptık, bize bu konuda katkı sunan Kasımoğulları Beko Bayii İşletme sahipleri İsmail Kasımoğulları, Avukat İbrahim Kasımoğulları, Avukat Mehmet Ali Kasımoğulları'na sonsuz teşekkürler ediyorum dedi.Kasımoğulları Beko Bayii İşletme sahibi Avukat Mehmet Ali Kasımoğulları ise " Muhtarımıza teşekkür etmek istiyorum, güzel bir etkinlik yaptı.Bizleri burada bir araya getirdi. Muharrem ayı biliyorsunuz, paylaşmayı, zorlukları birlikte aşmayı, ondan dolayı sayın muhtarlarımı bugün yapmış oldukları bu güzel etkinliklerden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Yapmış oldukları bu etkinliğinde hayırlara vesile olmasını diliyorum.Programda Birecik İlahi Gurubu Bedir Hoca ekibi tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılırken birbirinden güzel ilahiler okudular.
Muhtar Adayı Kaya Göbek’ten Aşure İkramı
Muhtar Adayı Kaya Göbek'ten Aşure İkramıEyüp Sultan Mahallesi Muhtar Adayı Hayırsever Zeliha Kaya Göbek bu seferde mahallesindeki Külliye Camisinin avlusunda cuma namazı çıkışında cemaate aşure ikramında bulundu.Programa Nizip İlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, Nizip Şefkat Evi Derneği üyeleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden Muhtar Adayı Kaya Göbek, toplumun birliği ve beraberliğini pekiştiren etkinliklerin her zaman yapılmasının gerektiğini dile getirerek; elimden geldiği kadarıyla mahalle halkı ile iç içe olup daha fazla etkinlikler yapacağını söyledi.
Terziler Odası'ndan Aşure ikramı
Terziler Odası'ndan Aşure ikramıNizip Terziler Odası tarafından aşure etkinliği düzenlendi.Nizip Terziler Odası Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Camii'nin avlusunda aşure ikramında bulundu.Aşure dağıtımı öncesinde Muharrem ayı ile ilgili bilgi veren Oda Başkanı Mehmet Karakuş, "Nizip Terziler Odası olarak amacımız, böyle mübarek aylarda ve günlerde etkinlik yapmak ve vatandaşlarımız ile paylaşmayı ve dini kültürümüzü anlatmak" dedi.Yapılan konuşmaların ardından Dernek Başkanı Mehmet Karakuş, yönetim kurulu üyeleri ve Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Ahmet Cengiz ile birlikte aşure ikramında bulundu.
Yeniden Refah Partisi Aşure Dağıttı
Yeniden Refah Partisi Aşure DağıttıYeniden Refah Partisi Nizip İlçe Başkanlığı tarafından aşure etkinliği düzenledi.Millet Bahçesi önünde gerçekleştirilen Sofiya Yemek Hamza Dörtbudak tarafından hazırlanan aşure etkinliğine Yeniden Refah Partisi Nizip ilçe Başkanı Mustafa Bilici, Yeniden Refah Partisi Nizip İlçe Başkan Vekili Mahmut Yiğitbaşı, Teşkilat Başkanı Abdullah Kılıçparlar, yönetim kurulu üyeleri, parti üyeleri ve vatandaşlar katılırken etkinliğe halkın ilgisi yoğun oldu.Yeniden Refah Partisi Nizip ilçe Başkanı Mustafa Bilici, yaptığı açıklamada, "Peygamber efendimizin Hadis-i Şerif'i gereği muharrem ayı ayların efendisidir, Cuma günü günlerin efendisidir. Biz hem ayların efendisine hem günlerin efendisine denk gelecek şekilde bu aşure programını düzenledik" dedi.Daha sonra toplu dua edilerek etkinlik son buldu
Gönüllerin muhtarı aşure dağıttı
Gönüllerin muhtarı aşure dağıttıNizip ilçesinde Muharrem Ayı nedeniyle ilçede gönüllerin muhtarı olarak bilinen hayır işleriyle de tanınan Mimar Sinan Mahallesi Muhtar Adayı Emine Polat, tarafından vatandaşlara aşure dağıtıldı.Gönüllerin muhtarı Emine Polat, tarafından Muharrem Ayı nedeniyle Mimar Sinan Mahallesinde bulunan kendi işyerinin önünde vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.BİRLİĞİMİZE, BERABERLİĞİMİZE KATKI SAĞLASINGönüllerin Muhtarı Emine Polat, Muharrem ayının hem ülkemizde hem de ilçemizde birliğimize, beraberliğe ve kardeşliğimize katkı sağlamasını yüce Allah´tan niyaz ediyorum. Burada Mimar Mahallesinde vatandaşlarımız ile birlikte olmak güzel bir etkinlik. Bu etkinlik vesilesiyle tüm Nizip ve çevre halkının Muharrem ayını yürekten kutluyorum" dedi.
Nizip Sevgi Derneği de aşure dağıttı
Nizip Sevgi Derneği de aşure dağıttıNizip Sevgi Evi Derneği tarafından organize edilen Pamyağ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt'un katkıları ile Sofiye Yemek Hamza Dörtbudak tarafından hazırlanan aşure vatandaşlara dağıtıldı.Aşure Günü etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Çeşitli kurum ve kuruluşların aşure ikramlarına Nizip Sevdi Evi derneği de katılarak aşure ikramında bulundu. Cumhuriyet Mahallesinde Camii avlusuna kurulan tezgahta aşure kazanından vatandaşlara aşure ikram edildi. Dernek Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Temel Mermer ve dernek yöneticilerinin bizzat aşureleri vatandaşlara ikram etmeleri memnunlukla karşılandı. Derneğin sosyal faaliyetleri arasında yer alan aşure ikramı, çok sayıda vatandaşların yararlanmasına neden oldu.
CHP'li Alkurt'tan 'Muharrem' etkinliği! Vatandaşlara aşure dağıttı
CHP'li Alkurt'tan 'Muharrem' etkinliği! Vatandaşlara aşure dağıttıCHP Nizip Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Alkurt tarafından Nizip'te düzenlenen aşure etkinliği, Cumhuriyet Halk Partisi Millet Bahçesi önünde gerçekleşti. Vatandaşlara aşure ikram edilen etkinlik, muharrem ayının birliktelik ve paylaşım anlamına geldiğine vurgu yapılarak düzenlendi.CHP Nizip İlçe Başkanı Mehmet Bozfırat, Muharrem ayının 'aşure ayı' olduğuna ve bu ayın birliktelik ve paylaşımın simgesi olduğuna dikkat çekti. İlçe Başkanı Bozfırat, ev sahibi Mustafa Alkurt'ta teşekkür etti.CHP Nizip Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Alkurt, Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen aşure etkinliğine katılan CHP Nizip İlçe Başkanı Mehmet Bozfırat ve yönetim kurulu üyelerine ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza afiyet olsun. Ülkemizin nice aşure günlerine erişmesi için birlikteliğimizin daim olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.Muharrem ayının bereket ve dayanışma anlayışını simgelediği etkinlik, Nizip'te vatandaşlar arasında olumlu bir atmosfer yaratırken, CHP'nin bu tür etkinliklerle toplumsal dayanışmayı pekiştirmeye devam ettiği gözlemlendi.Programa CHP Nizip İlçe Başkanı Mehmet Bozfırat, Yeniden Refah Partisi Nizip İlçe Başkanı Mustafa Bilici, Sayın Mustafa Alkurt, Türkiye Değişim Partisi önceki dönem İlçe Başkanı Sabri Ateş, HDP Yöneticisi Sait Sever, İYİ Parti Yöneticisi Ali Aslantaş ve Hasan Açıkgöz katıldı