Nizip Belediyesi'nden aþure ikramý
Nizip Belediyesi'nden aþure ikramýNizip Belediyesi, Muharrem ayý dolayýsýyla düzenlediði aþure ikramýnda 3 farklý noktadavatandaþlara aþure daðýttý.Millet Bahçesi, Sebze Hali Meydaný ve Þehitler Parký'nda düzenlenen programa çok sayýda vatandaþ ilgi gösterdi.Millet Bahçesi'ndeki aþure daðýtým programýna katýlan Belediye Baþkaný Mehmet Sarý, vatandaþlara ikramda bulundu.Vatandaþlar, aþure ikramý için belediyeye teþekkür etti.Belediye Baþkaný Mehmet Sarý ise, "Mübarek Muharrem Ayý vesilesi ile aþure ikramýmýzda vatandaþlarýmýz ile bir araya gelmekten son derece mutluluk duyduk. Yüzyýllardýr süregelen aþure geleneðinin ilçemize her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik getirmesini, ilçemizde bolluk, bereket, hoþgörü ve sevgiyi artýrmasýný temenni ediyor, bizlerle birlikte olan halkýmýza teþekkür ediyorum" dedi.Etkinliðe, Belediye Baþkan Yardýmcýsý Mehmet Demir, Ýlçe Emniyet Müdürü Fazlým Demir, Ýlçe Jandarma Komutaný Yüzbaþý Volkan Özcan,Ýlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, AK Parti Ýlçe Baþkaný Mehmet Fatih Uzunaslan, Parti yönetimi ve Gençlik Kollarý yönetimi katýldý.
Fatih Sultan Mahallesinde aþure etkinliði
Fatih Sultan Mahallesinde aþure etkinliðiMuharrem ayý nedeni ile Fatih Sultan Sinan Mahallesi Muhtarlýðý tarafýndan aþure etkinliði düzenlendi. Nizip Kasýmoðullarý Beko Bayi'nin destek verdiði aþure etkinliðine Nizip Kaymakamlýk Yazý Ýþleri Müdürü Fevzi Balcý, Ýlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, Nizip Ziraat Odasý Baþkaný Sýddýk Durmaz, Muhtarlar, çok sayýda mahalle sakini katýldý. Okunan dualar ile birlikte aþureler misafirlere ikram edildi.Fatih Sultan Mahallesinde gerçekleþen Sofiye Yemek Hamza Dörtbudak'ýn koordinesinde hazýrlanan aþure etkinlikte konuþan Muhtar Ahmet Ceylan, aþure etkinliðine katýlan mahalle sakinleri ve tüm misafirlere teþekkür etti. Muhtar Ceylan, aþure etkinliðimizi en güzel þekilde yaptýk, bize bu konuda katký sunan Kasýmoðullarý Beko Bayii Ýþletme sahipleri Ýsmail Kasýmoðullarý, Avukat Ýbrahim Kasýmoðullarý, Avukat Mehmet Ali Kasýmoðullarý'na sonsuz teþekkürler ediyorum dedi.Kasýmoðullarý Beko Bayii Ýþletme sahibi Avukat Mehmet Ali Kasýmoðullarý ise " Muhtarýmýza teþekkür etmek istiyorum, güzel bir etkinlik yaptý.Bizleri burada bir araya getirdi. Muharrem ayý biliyorsunuz, paylaþmayý, zorluklarý birlikte aþmayý, ondan dolayý sayýn muhtarlarýmý bugün yapmýþ olduklarý bu güzel etkinliklerden dolayý kendilerini tebrik ediyorum. Yapmýþ olduklarý bu etkinliðinde hayýrlara vesile olmasýný diliyorum.Programda Birecik Ýlahi Gurubu Bedir Hoca ekibi tarafýndan Kur'an-ý Kerim tilaveti yapýlýrken birbirinden güzel ilahiler okudular.
Muhtar Adayý Kaya Göbek’ten Aþure Ýkramý
Muhtar Adayý Kaya Göbek'ten Aþure ÝkramýEyüp Sultan Mahallesi Muhtar Adayý Hayýrsever Zeliha Kaya Göbek bu seferde mahallesindeki Külliye Camisinin avlusunda cuma namazý çýkýþýnda cemaate aþure ikramýnda bulundu.Programa Nizip Ýlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, Nizip Þefkat Evi Derneði üyeleri ve çok sayýda mahalle sakini katýldý. Katýlýmlarýndan dolayý herkese teþekkür eden Muhtar Adayý Kaya Göbek, toplumun birliði ve beraberliðini pekiþtiren etkinliklerin her zaman yapýlmasýnýn gerektiðini dile getirerek; elimden geldiði kadarýyla mahalle halký ile iç içe olup daha fazla etkinlikler yapacaðýný söyledi.
Terziler Odasý'ndan Aþure ikramý
Terziler Odasý'ndan Aþure ikramýNizip Terziler Odasý tarafýndan aþure etkinliði düzenlendi.Nizip Terziler Odasý Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Camii'nin avlusunda aþure ikramýnda bulundu.Aþure daðýtýmý öncesinde Muharrem ayý ile ilgili bilgi veren Oda Baþkaný Mehmet Karakuþ, "Nizip Terziler Odasý olarak amacýmýz, böyle mübarek aylarda ve günlerde etkinlik yapmak ve vatandaþlarýmýz ile paylaþmayý ve dini kültürümüzü anlatmak" dedi.Yapýlan konuþmalarýn ardýndan Dernek Baþkaný Mehmet Karakuþ, yönetim kurulu üyeleri ve Mimar Sinan Mahallesi Muhtarý Ahmet Cengiz ile birlikte aþure ikramýnda bulundu.
Yeniden Refah Partisi Aþure Daðýttý
Yeniden Refah Partisi Aþure DaðýttýYeniden Refah Partisi Nizip Ýlçe Baþkanlýðý tarafýndan aþure etkinliði düzenledi.Millet Bahçesi önünde gerçekleþtirilen Sofiya Yemek Hamza Dörtbudak tarafýndan hazýrlanan aþure etkinliðine Yeniden Refah Partisi Nizip ilçe Baþkaný Mustafa Bilici, Yeniden Refah Partisi Nizip Ýlçe Baþkan Vekili Mahmut Yiðitbaþý, Teþkilat Baþkaný Abdullah Kýlýçparlar, yönetim kurulu üyeleri, parti üyeleri ve vatandaþlar katýlýrken etkinliðe halkýn ilgisi yoðun oldu.Yeniden Refah Partisi Nizip ilçe Baþkaný Mustafa Bilici, yaptýðý açýklamada, "Peygamber efendimizin Hadis-i Þerif'i gereði muharrem ayý aylarýn efendisidir, Cuma günü günlerin efendisidir. Biz hem aylarýn efendisine hem günlerin efendisine denk gelecek þekilde bu aþure programýný düzenledik" dedi.Daha sonra toplu dua edilerek etkinlik son buldu
Gönüllerin muhtarý aþure daðýttý
Gönüllerin muhtarý aþure daðýttýNizip ilçesinde Muharrem Ayý nedeniyle ilçede gönüllerin muhtarý olarak bilinen hayýr iþleriyle de tanýnan Mimar Sinan Mahallesi Muhtar Adayý Emine Polat, tarafýndan vatandaþlara aþure daðýtýldý.Gönüllerin muhtarý Emine Polat, tarafýndan Muharrem Ayý nedeniyle Mimar Sinan Mahallesinde bulunan kendi iþyerinin önünde vatandaþlara aþure ikramýnda bulunuldu.BÝRLÝÐÝMÝZE, BERABERLÝÐÝMÝZE KATKI SAÐLASINGönüllerin Muhtarý Emine Polat, Muharrem ayýnýn hem ülkemizde hem de ilçemizde birliðimize, beraberliðe ve kardeþliðimize katký saðlamasýný yüce Allah´tan niyaz ediyorum. Burada Mimar Mahallesinde vatandaþlarýmýz ile birlikte olmak güzel bir etkinlik. Bu etkinlik vesilesiyle tüm Nizip ve çevre halkýnýn Muharrem ayýný yürekten kutluyorum" dedi.
Nizip Sevgi Derneði de aþure daðýttý
Nizip Sevgi Derneði de aþure daðýttýNizip Sevgi Evi Derneði tarafýndan organize edilen Pamyað Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt'un katkýlarý ile Sofiye Yemek Hamza Dörtbudak tarafýndan hazýrlanan aþure vatandaþlara daðýtýldý.Aþure Günü etkinlikleri tüm hýzýyla sürüyor. Çeþitli kurum ve kuruluþlarýn aþure ikramlarýna Nizip Sevdi Evi derneði de katýlarak aþure ikramýnda bulundu. Cumhuriyet Mahallesinde Camii avlusuna kurulan tezgahta aþure kazanýndan vatandaþlara aþure ikram edildi. Dernek Baþkaný ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarý Temel Mermer ve dernek yöneticilerinin bizzat aþureleri vatandaþlara ikram etmeleri memnunlukla karþýlandý. Derneðin sosyal faaliyetleri arasýnda yer alan aþure ikramý, çok sayýda vatandaþlarýn yararlanmasýna neden oldu.
CHP'li Alkurt'tan 'Muharrem' etkinliði! Vatandaþlara aþure daðýttý
CHP'li Alkurt'tan 'Muharrem' etkinliði! Vatandaþlara aþure daðýttýCHP Nizip Belediye Baþkan Aday Adayý Mustafa Alkurt tarafýndan Nizip'te düzenlenen aþure etkinliði, Cumhuriyet Halk Partisi Millet Bahçesi önünde gerçekleþti. Vatandaþlara aþure ikram edilen etkinlik, muharrem ayýnýn birliktelik ve paylaþým anlamýna geldiðine vurgu yapýlarak düzenlendi.CHP Nizip Ýlçe Baþkaný Mehmet Bozfýrat, Muharrem ayýnýn 'aþure ayý' olduðuna ve bu ayýn birliktelik ve paylaþýmýn simgesi olduðuna dikkat çekti. Ýlçe Baþkaný Bozfýrat, ev sahibi Mustafa Alkurt'ta teþekkür etti.CHP Nizip Belediye Baþkan Aday Adayý Mustafa Alkurt, Muharrem ayý nedeniyle düzenlenen aþure etkinliðine katýlan CHP Nizip Ýlçe Baþkaný Mehmet Bozfýrat ve yönetim kurulu üyelerine ve vatandaþlarýmýza teþekkür ediyorum. Vatandaþlarýmýza afiyet olsun. Ülkemizin nice aþure günlerine eriþmesi için birlikteliðimizin daim olmasýný diliyorum" þeklinde konuþtu.Muharrem ayýnýn bereket ve dayanýþma anlayýþýný simgelediði etkinlik, Nizip'te vatandaþlar arasýnda olumlu bir atmosfer yaratýrken, CHP'nin bu tür etkinliklerle toplumsal dayanýþmayý pekiþtirmeye devam ettiði gözlemlendi.Programa CHP Nizip Ýlçe Baþkaný Mehmet Bozfýrat, Yeniden Refah Partisi Nizip Ýlçe Baþkaný Mustafa Bilici, Sayýn Mustafa Alkurt, Türkiye Deðiþim Partisi önceki dönem Ýlçe Baþkaný Sabri Ateþ, HDP Yöneticisi Sait Sever, ÝYÝ Parti Yöneticisi Ali Aslantaþ ve Hasan Açýkgöz katýldý