Kur’an Kursu öðreticileri "öðretmen" statüsüne kavuþturulmalý
Kur'an Kursu öðreticileri "öðretmen" statüsüne kavuþturulmalýMil-Diyanetsen Nizip ilçe baþkaný Musa Yiðit, Kur'an Kursu öðreticilerinin "öðretmen" statüsüne kavuþturulmasý gerektiðini söyledi.Musa Yiðit, konuyla ilgili yaptýðý açýklamada þunlarý söyledi:Diyanet Ýþleri Baþkanlýðýnda görev yapan binlerce Kur'an Kursu öðreticisi her yýl 24 Kasým 'Öðretmenler Günü'nü mahzun bir þekilde kutlamaktadýr. Kur'an Kursu öðreticileri yetkililerimizin gözünde bir türlü "öðretmen" olamamýþtýr. 'Öðretici' kavramýný kimler, nasýl ve niçin icat etmiþtir doðrusu merak ediyoruz?Ayný fakülteden mezun olan iki kiþiden birine sýrf Millî Eðitim Bakanlýðýnda çalýþtýðý için "Öðretmen," Diyanet'te çalýþtýðý için diðerine "Öðretici" unvaný verilmesi haksýzlýktýr, adaletsizliktir, komiktir ve Kur'an Kursu Öðreticilerimize adeta üvey evlat muamelesi yapmaktýr.Millî Eðitim Bakanlýðý Öðretmenlik Meslek Kanunu çýkartýlmýþ ama yaz kýþ demeden fedakârca görev yapan Kur'an Kursu Öðreticilerimiz üvey evlat bile kabul edilmeyerek adeta yok sayýlmýþtýr.Kur'an kurslarýnda eðitim veren hocalarýmýzýn unvanlarýnýn Kur'an Kursu Öðreticisi deðil Kur'an Kursu Öðretmeni olmasý gerektiðini her defasýnda vurguladýk.Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý bünyesinde görev yapan Kur'an Kursu Öðreticileri için 2013 yýlýnda zamanýn Baþbakan Yardýmcýsý Bekir Bozdað'ýn "Onlara öðretmen unvaný vereceðiz" sözü hala ortada durmaktadýr. Daha önce Devlet Bakanlýðýna baðlý olan Diyanet Ýþleri Baþkanlýðýmýz yapýlan deðiþiklikle Cumhurbaþkanlýðýna baðlanmýþtýr.Bu itibarla; Sayýn Cumhurbaþkanýmýza ve Diyanet Ýþleri Baþkanýmýza çaðrýda bulunuyoruz; Kur'an Kurslarýnda Kur'an öðretenler artýk "Öðretici" deðil, "Öðretmen" statüsüne kavuþturulmalýdýr. Konuya iliþkin somut adýmlarýn ivedilikle atýlmasýný ve gerekli yasal düzenlemelerin yapýlmasýný talep ediyoruz.