Nizip'te "3. Kitap Günleri" baþladý
Nizip'te "3. Kitap Günleri" baþladýNizip Belediyesi tarafýndan düzenlenen "3. Nizip Kitap Günleri" düzenlenen törenle baþladý.Millet Bahçesi'nde gerçekleþtirilen etkinlikte konuþan Gaziantep Valisi Davut Gül, "3. Nizip Kitap Günleri"nin ilçede farkýndalýk oluþturduðunu belirtti.Kitap okumanýn ve okuma kültürünü her yaþa yaymanýn önemine deðinen Gül, ''Ben bugün 3'üncüsü düzenleyerek siz deðerli hemþerilerimizi kitapla buluþturan Belediye Baþkanýmýz Mehmet Sarý ve ekibine teþekkür ediyorum. Baþkanýmýz öðrencilerimiz kitaplarýný rahatlýkla almasý için her öðrencimize 50 liralýk bir yardýmda bulunacak bizlerde büyükþehir belediyemizle birlikte Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor kitap okuma kampanyasý çerçevesinde okullarýmýzýn kitap ihtiyacýný karþýlayacaðýz bu çerçevede ilçemizdeki her okula 100'er adet olmak üzere 16 bin adet kitabý okullarýmýza hediye ediyoruz hayýrlý uðurlu olsun. Yine ayný þekilde Spor Þehri Gaziantep projesi kapsamýnda ilimize yapacaðýmýz 100 tane halý sahadan 16 tanesini de yine Nizip ilçemizde yapmaya baþladýk buda ilçemize hayýrlý olsun katkýlarýndan dolayý Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz Fatma Þahin ve Nizip Belediye Baþkanýmý Mehmet Sarý'ya teþekkür ediyorum '' dedi.Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin'de, Nizip ilçesine her zaman ve her konuda destek sunduklarýný belirtti.Nizip'in kendisi için ayrý bir yeri olduðunu ve Nizip'i çok sevdiðini söylediðini ifade eden Þahin þunlarý konuþtu.''Bizim Nizip için hayallerimiz var, bizim Nizip için aþkýmýz var biz her zaman güzel ilçemiz Nizip'e sahip çýktýk ve her konuda desteklerimizi sunduk. Belediye hizmetlerimizin yanýnda ilçemizde yaþayan her vatandaþýmýzýn ulaþacaðý ve ihtiyaç duyduðu hizmetler yaptýk tabi bu yeter mi benim için yetmez. Biz hep birlikte daha güzel bir Gaziantep ve Nizip için çalýþacaðýz buradaki hemþerilerim ne istiyorsa onu yapacaðýz. Böylelikle bugün Nizip'i Nizip yapan Nizipliler ve gençleriyle buluþmamýza vesile olan Baþkanýmýza teþekkür ediyor ve bu etkinliðin hayýrlý olmasýný diliyorum." Ýfadelerine yer verdi.Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý ise kitap günleri etkinliðinin ilkini 2019 yýlýnda gerçekleþtirdiklerini hatýrlattý.Nizip Belediyesi'nin belediyecilik hizmetlerinin yaný sýra sosyal belediyecilik alanýnda ciddi adýmlar atarak vatandaþýnýn hizmetinde ve emrinde olduðunu belirten Sarý þunlarý kaydetti.''Sayýn valimizin himayelerinde baþlayan Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor projesi kapsamýnda gerçekleþtirdiðimiz 3'üncü kitap günlerinin heyecan ve mutluluðunu yaþýyoruz. Yapmýþ olduðumuz bu çalýþmamýzdaki en büyük amaç hem gençlerimiz hem de ailelerimizdeki kitap okuma oranýný en üst seviyeye çýkarmaktýr. Geçmiþ dönemler yapmýþ olduðumuz benzer çalýþmalarda güzel sonuçlar elde ederek hemþerilerimizi yazarlarýmýz ve kitaplarla buluþturduk bu yýlda ayný þekilde güzel sonuçlar alacaðýmýza inanýyorum. Bu yýl öðrencilerimiz kitaplara daha rahat ulaþsýnlar diye belediyemiz meclisinden aldýðýmýz karar doðrultusunda onlara maddi destek saðlamýþ olacaðýz biz öðrencilerimiz, gençlerimiz ve hemþerilerimiz için varýz onlar için çalýþtýk çalýþmaya devam edeceðiz'' dedi.Nizip Kaymakamý Oðuz Alp Çaðlar da, Nizip Belediyesi'nin ev sahipliðinde bu yýl üçüncü kez düzenlenen kitap günleri etkinliðini önemsediðini belirterek, Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý ve ekibine teþekkür etti.Yapýlan konuþmalarýn sonunda öðrencilerin melodika eþliðindeki müzik dinletisini dinleyen davetliler daha sonra yayýn evleri ve yazarlarý açmýþ olduklarý stantlarda ziyaret ederek kitaplarý incelediler.