Cumhuriyet'in 99. yýlýnda 99 yetim çocuk Halfeti' buluþtu
Cumhuriyet'in 99. yýlýnda 99 yetim çocuk Halfeti' buluþtu Gaziantep Ýyilik Hareketi, ÝHA Nizip Muhabiri Beyhan Saðlam tarafýndan organize edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramý'nda 99 öksüz, yetim ve Þehit çocuklarý çocuðumuz Halfeti gezisiyle güzel bir gün yaþadýlar. "Bir kimse sýrf Allah rýzasý için bir yetimin baþýný okþarsa, elinin dokunduðu her saç teline karþýlýk ona sevap vardýr..." (Ýbn Hanbel, V, 250) buyuran Peygamber Efendimizin ashabý, bu müjdeye ulaþmak, Ýslam dininin emirlerine uymak ve yetimleri gözetmek konusunda âdeta yarýþ ederlerdi. Hazret-i Ömer'in oðlu, sofrasýnda bir yetim bulunmadan yemek yemezdi. Yolculukta bile, bir yetim bulur, yemeðe öyle baþlardý. Bu kapsamda Gaziantep Ýyilik Hareketi, ilçenin sevilen ve hayýrsever kiþiliði ile bilinen Gazeteci Beyhan Saðlam tarafýndan organize edilen programa Nizip Kaymakamý Oðuz Alp Caðlar, Belediye Baþkaný Mehmet Sarý, Halfeti Belediye Baþkaný Þeref Albayrak, Nizip Belediye Baþkan Yardýmcýsý Hakan Avcý, Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ ve Kadir Yardým tarafýndan destek verildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramý nedeniyle düzenlenen programda çocuklar doyasýya eðlenerek güzel bir gün geçirirken çocuklara çeþitli ikramlar da bulunuldu.