Yýlýn Ýlk Fýstýðý Altýnla Ödüllendirildi
Yýlýn Ýlk Fýstýðý Altýnla Ödüllendirildi
2022 yýlýnýn ilk mahsul boz Antep Fýstýðý Nizip Ticaret Borsasýna geldi. Nizip’e baðlý Teketaþ kýrsal mahallesinden çiftçi Abdurrahman Açýkgöz tarafýndan borsaya getirilen yýlýn ilk mahsul boz fýstýðý Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin katýldýðý törenle altýnla ödüllendirildi.
Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, ödül töreninde yaptýðý konuþmada “2022 yýlýnýn ilk boz Antep Fýstýðý bugün itibariyle Ticaret Borsamýza gelmiþ bulunuyor bu konuda gayretlerinden dolayý çiftçimizi tebrik ediyorum. Tüm üreticilerimizin ürünlerini kazasýz belasýz hasat etmelerini, bolluk ve bereket içerisinde bir yýl geçirmelerini diliyorum.”dedi.
Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Ahmet Polat ise, “Ýlçemizin en önemli tarýmsal ürünleri arasýnda yer alan Antep fýstýðýnýn üretimini teþvik etmek amacýyla her yýl Nizip Ticaret Borsasý tarafýndan ödül töreni düzenlendiðini belirterek, erkenci olarak bilinen halebi cinsi fýstýðý borsamýza getiren çiftçimiz Abdurrahman Açýkgöz’ü tebrik ederek tüm çiftçilerimizi hayýrlý ve bereketli bir sezon olmasýný diledi.”
Fýstýk üreticisi Abdurrahman Açýkgöz ise, “Her sene olduðu gibi çiftçilerimizi onurlandýran gururlandýran Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu ve Meclis Kurulu üyelerine teþekkür ederek bu yýlýn tüm üreticiler için bereketli geçmesini diliyorum dedi.”
Ödül töreni hatýra fotoðraflarýnýn çekilmesiyle son buldu.