-
Mutluluk mu Ýstiyorsun?
Mutluluk mu Ýstiyorsun?
Ýnsan sahip olduðu güzelliklerin farkýnda olup þükredebilmelidir.
Þükrettikçe þükredeceði daha büyük güzelliklere sahip olacaktýr. Çünkü þükür Yaradan Allah'ýn verdiklerinin farkýna varmaktýr.*
Komþunun tavuðu komþuya kaz görünür deyimiyle hayata bakýp sahip olamadýklarýna üzülürsen sahip olduklarýnýn da kýymetini kaybedersin. Çünkü bu sefer sahip olduklarýn gözüne çirkin görünecektir. Ve sürekli olarak kendine sitem edeceksin. Ben niye onun gibi deðilim, niye onun sahip olduklarýna sahip deðilim diye hayýflanýp duracaksýn. Böylece hayata dair pozitif enerjini kaybederek baþta kendine sonra da çevrene zarar vereceksin.*
Karamsarlýk pazarýndan satýn aldýðýn düþünceler seni içten içe yiyip bitirecektir. Ben buna layýk deðilim, hep sorunlar beni buluyor, ben bu evin hizmetçisi miyim, kimse beni anlamýyor, kimse beni sevmiyor... Bu cümleler her olumsuz düþünen birey için farklý da olsa hepsi için ortak nokta sevildiðinin ve kendisinin ne kadar çok deðerli olduðunun farkýnda olmamaktýr. Sabah uyandýðýnda sorunlarý görmekle baþlayacaðýmýz hayat yerine bir tebessüm ve günaydýn sözcüðü günü cennete çeviren mucizevi bir ifadedir.*
Mucize mi istiyorsun yüreðine bak!
Sevgiye layýk olanlarý üzme! Ýnsan harika bir kompozisyondur. Duygusuyla, düþüncesiyle, inancýyla, sevinciyle, hüznüyle...*
Kalp EKG'sini bilirsiniz. Diken gibi çizgiler vardýr iniþli çýkýþlý. Bu çizgilerin iniþli çýkýþlý olmasý insanýn yaþadýðýnýn göstergesidir. Yani insanýn hayatýnda iniþler çýkýþlar sevinçler ve hüzünler varsa bilin ki yaþýyorsunuzdur. Yani canlýsýnýz ve yaþamak için mücadele edecek güce sahipsiniz. Peki bu çizgi düz olursa ne olur? O çizgi düz olduðunda ölmüþüz demektir. Yani hayat*bizim için anlamýný yitirmiþtir. Ýþte hayatýný tek bir düz çizgiye çeviren insan zombiye dönüþür. Yaþayan bir ölüdür. Hayatta her zaman istediklerimize kavuþamayabiliz. Ama bunu karamsarlýða, umutsuzluða, mutsuzluða bir neden olarak görüp sadece olumsuz bakýþ açýsýyla hayatý deðerlendirmeye baþlarsak iþte o zaman yaþam çizgimiz olan YMG'yi (yaþam mücadale gücü) kaybederiz. Ve bu bizim mutluluðumuzun, sevincimizin, pozitif gücümüzün kýsaca yaþam gücümüzün yok olmasý anlamýna gelir. Nasýl ki EGK tek çizgi olunca yaþam sona eriyorsa YMG'de tek çizgiye, karamsarlýða evrilince yaþam mutluluðu sona erer.
Mutlu olmak mi istiyorsun? Her sabah sevdiklerine gülümse ve seni yeni bir güne uyandýrdýðý için Allah'ýna þükret.
Seyit Ahmet Uzun