Cepler geçimi karþilamiyor
CEPLER GEÇÝMÝ KARÞILAMIYOR
Türkiye zorlu bir süreçten geçmeye devam ediyor. Ekonomi yönetimin beceriksizliði yüzünden milletimiz geçimde zorlanýyor. Özellikle Ekim-Kasým-Aralýk-Ocak aylarýnda yaþanan hareketlilik gün geçtikçe derinden hissedilmeye devam ediyor. Artan maliyetler karþýsýnda vatandaþlarýmýz kazandýklarýyla geçimini karþýlayamaz bir hale düþtü. Son dört aya göre kýyaslandýðýnda piyasalarda ürünler ateþ pahasý olmuþ durumda ve üstüne gelen zamlý faturalarda bardaðý taþýrmaya yetti. Cebe giren paralar artýk geçimi karþýlamýyor. En maðdur kýsým ise emekli kesimi oldu. En düþük maaþ 2 bin 500 lira olmasýna raðmen býrakýn bu parayla geçinmeyi faturalarý bile karþýlayamaz bir hal aldý. Geçtiðimiz günlerde Cumhurbaþkaný muhtarlarýn aylýðýnýn 3 bin 400 lira olmasý beni üzüyor deyip muhtarlarýn maaþýný asgari ücret olan 4 bin 250 liraya çýkarmasý emeklileri biraz daha üzmüþ oldu. Emeklinin deðeri yokmuþ gibi bir algý oluþmasýna sebep oldu. Kanaatimce en düþük emekli ücretleri de asgari ücret seviyesine yükseltilmelidir.*
KAR RAHMETTÝR
Þehrimizde geçtiðimiz haftalarda yaðan kar hayatý her ne kadar olumsuz etkilese de, kar yaðmasýyla ürünlerin bereketleneceði, kar yýlý var yýlý olacaðý diye bilinir. Umut ediyoruz ki bu kar yaðýþý bereketi beraberinde getirir ve önümüzdeki dönemlerde ürünlerin bol olduðu bir dönem yaþamamýza vesile olur.
FATURALARA ÇÖZÜM BULUNMALI
Ekonomik krizin faturalara yansýmasý vatandaþýn kara kara düþündürmesine sebep oluyor. Akaryakýt baþta olmak üzere artan enerji fiyatlarý da hem maliyetleri artýrýyor hem de gün geçtikçe alým gücünü azaltýyor. Faturalar için gerekli adýmlar atýlmaz ise önümüzdeki süreçte daha kötü günlerin geleceðini þimdiden söyleyebiliriz, ayrýca bu faturalar direk 84 milyonu etkilemektedir. Akaryakýt ve enerji fiyatlarý üretim sektörlerini de olumsuz etkiliyor. Bir de aðýr kýþ þartlarýnda kýsýtlanan doðalgaz ve durmadan giden elektrik kesintileri de vatandaþlarý maðdur ediyor. Konutlarda yaþanan elektrik kesintileri sebebiyle ýsýnma sorunu ortaya çýkýyor, iþletmelerde ve üretimde kesilen elektrik kesintileri hizmetlerin durmasý ve üretimin azalmasýna sebep olmaktadýr.
Hayata ve yaþamaya pozitif bakmamýz gerekirken geçim derdi yüzünden olumsuzluklarýn yaþanmasý ailelerin de huzursuz olmalarýna sebep olmaktadýr. Sebep ne olursa olsun yine de mutlu-saðlýklý ve huzurlu günler diliyorum.