Nizip Mesleki Eğitim Merkezinde yeni kayırlar 30 eylül'e kadar devam ediyor. Yeni kayıt yaptıracak çırak öğrenciler bir an önce kayıt yaptırmaları gerkiyor.
Yazdırılabilir Görünüm
Nizip Mesleki Eğitim Merkezinde yeni kayırlar 30 eylül'e kadar devam ediyor. Yeni kayıt yaptıracak çırak öğrenciler bir an önce kayıt yaptırmaları gerkiyor.
1. İş hayatında çalışma disiplinin sağlanması,
2. Çırak öğrencilerin sosyal güvenlik kapsamına alınması,
3. Ülke çapında mesleki standartların sağlanması,
4. İşyeri açmanın belli bir düzene bağlanması,
5. Meslek analizine dayalı olarak günümüzde geçerli mesleklerin belirlenmesi,
6. Yapılan işlerin kalite ve veriminin yükselmesi,
7. Eğitimde fırsat eşitliğinin yaygınlaştırılması gibi amaçların gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.
Mesleki Eğitime Alınacaklarda Aranılacak Şartlar :Madde 9 - Aday çırak olarak eğitime alınacak olanların aşağıdaki şartları taşımaları gerekir;
a) İlkokulu bitirmiş ve 14 yaşından gün almamış olmak,
b) Bünyesi ve sağlık durumu gireceği mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olduğunu doktor raporu ile belgelendirmek,
Madde 10 - Çıraklık eğitimine alınacakların aşağıdaki şartları taşımaları gerekir:
a) En az ilkokul mezunu olmak,
b) 13 yaşını doldurmuş, 19 yaşından gün almamış olmak,
c) Bünyesi ve sağlık durumu gireceği mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olduğunu doktor raporu ile belgelendirmek,
Madde 11 - Ustalık eğitimine alınacak kalfaların aşağıdaki şartları taşımaları gerekir:
a) Kalfalık belgesine sahip olmak,
b) Mesleği ile ilgili bir işte çalışıyor olmak.
Meslek lisesi mezunu olup mesleği ile ilgili bir işte çalışanlar da ustalık eğitimine katılabilirler.
çırak öğrenci kayıtları son hız devam ediyor.
30 eylül de son
ÇIRAKLIK EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
Hızla kalkınan ve sanayileşen ülkemizde eğitim, kalkınmanın en etkili ve temel araçlarından biri olarak kabul edilmiştir. Her yıl sayıları milyon ile ifade edilen gencimiz eğitim ordusuna katılmakta ve bu durum her geçen gün daha fazla imkan ve kaynakları eğitime ayırmamızı gerektirmektedir.
Sanayileşmede en önemli unsurlardan biri de bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, yüksek verimi gerçekleştirecek insan gücünün yetiştirilmesidir. Bu sebeple, sanayinin gelişmesinde bir alt yapı yatırımı olan meslekî ve teknik eğitime gerekli önemin verilmesi ve bu sistemin etkinliğinin artırılması zorunlu bulunmaktadır.
Günümüzde, meslekî ve teknik eğitimde sadece okul sistemiyle kalifiye meslek elemanı yetiştirilmesi mümkün bulunmamaktadır. Bu eğitimde, okul ve işyerinin ortaklaşa görev, yetki ve sorumluluk alacağı bir sistem hedeflenmektedir.
ÇIRAKLIK VE MESLEKÎ EĞİTİMİN İLKELERİ
Kurumların işlevlerinin, Türk Millî Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda evrensel hukuka, demokrasi ve insan haklarına uygun ve bir bütünlük içinde yerine getirilmesi,
Kayıt tarihi ileriki bir tarihe uzatılmıştır.
22 Ekim 2010 'da kayıtlar bitiyor