BDP Nizip İlçe Teşkilatı'ndan Panel
Barış veDemokrasi Partisi tarafından organize edilen ''Hükümet Adım At'' paneliNizip'te düzenlendi. Nizip Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonu'nda düzenlenenve parti üyelerinin de katıldığı panelde konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata,çözüm sürecine ilişkin, "Şimdi çözümü tartışmanın, barışı ve birlikteyaşamı inşa etmenin tam da zamanıdır" dedi.
Ata, partisinin Nizip ilçeteşkilatınca düzenlenen "Hükümet Adım At" konulu panelde, BDP'nin başlattığı panelleaynı adı taşıyan kampanyanın, başka etkinliklere benzemediğini söyledi.
Geçmişten dersler çıkardıklarını çünkü yaşananların tekrarınıistemediklerini belirten Ata, çözüm sürecinin başlangıcı ve şimdiye kadargelinen sürece değindi.
İçinde bulunan dönemin çözüm süreci için en uygun koşulları barındırdığınıifade eden Ata, "Bu nedenle şimdi çözümü tartışmanın, barışı vebirlikte yaşamı inşa etmenin tam da zamanıdır" diye konuştu.
Ata, Akil İnsanlar Heyeti'nin çalışmalarına da değinerek, heyeti ve heyette yeralan üyeleri zaman zaman eleştirdiklerini dile getirdi.
Süreci bilmeyen insanların, konu hakkında tartışma yürütmesinin ve çözümüretmesinin mümkün olmadığını savunan Ata, şöyle devam etti:
"Belki bu konuda fikri ve görüşü olmayanlar, bu komisyonun içindeçalışarak 'Kürt sorunu nedir' kendileri gördüler ve anladılarancak Akil İnsan Komisyonu'nun son bulan çalışması ile raporlarını deklareetmesiyle, Sayın Başbakan'ın onlarla yapmış olduğu toplantıda söyledikleritabii ki tabanımızı kaygınlandırdı ve bizi de bugün 'Hükümet Adım At' adıaltında yürüttüğümüz kampanya kararını alma noktasına getirdi."
Ata, Siyasi Partiler Kanunu'nda değişiklik yapılması konusuna dadeğinerek, şunları kaydetti:
"Baraj yapımları devam ederse karakol inşaatları devamederse demokratik siyaset kanalları açılmazsa biz nasıl bir çözümdenbahsedebiliriz, bu mümkün değil. Anayasal kavramda herkesin kendini eşit veözgür hissedebileceği bir vatandaşlık tanımına ulaşılamazsa anadilinönündeki engeller kaldırılamazsa nasıl bir çözümden bahsedebiliriz?"